"Tortilla de patatas" sau "Tortilla española" este o delicioasa omleta spaniola cu cartofi...merge de minune cu o salata de legume!
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol.
Batem ouale intr-un vas mai mare cu jumatate de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper. Adaugam peste oua cartofii prajiti, si amestecam usor.
In tigaia in care am prajit cartofii, punem 4 linguri din uleiul ramas (cel din bol), lasam sa se incinga si turnam usor amestecul de cartofii si oua rotind tigaia pentru ca amestecul sa se uniformizeze. Lasam pe foc 5 minute pana cand tortilla se rumeneste si se desprinde de pe marginea tigaii.
In acest moment avem nevoie de o farfurie mare care sa acepere tigaia.
Luam tigaia de pe foc si in mana pe care o vom utiliza sa tinem farfuria trebuie sa avem un prosop sau manusa de bucatarie pentru ca ne putem frige foarte tare, iar cand intoarcem tigaia pentru a trece tortilla pe farfurie, in momentul miscarii trebuie sa tinem tigaia inclinata in jos spre chiuveta si nu spre incheietura mainii pentru ca uleiul sau partea lichida din tigaie poate sa curga pe mana noastra.
Mai lasam cca. 4-5 minute sa se rumeneasca iar apoi este gata!
Se serveste calda sau rece, este la fel de buna oricum!
1
Dupa ce am intors tortilla pe cealalta parte, si dupa ce au trecut cele 4-5 minute verificam cu o scobitoare daca este facuta la mijloc (ca la prajituri daca scobitoarea iese curata inseamna ca tortilla noastra este gata!)