Tocana de ardei copti

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 14 Iul 2012 | 4605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ardei
  • 3 cepe medii
  • 3 rosii mai mari
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • smantana(pentru servit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti:

Spalam ardeii, apoi ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit. Coacem ardeii intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac.

Dupa ce s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand semintele. Apa lasata de ardei nu o aruncam!!!

Spalam rosiile si le punem intr-o craticioara varsand peste ele apa fiarta. Le lasam 2-3 minute, apoi le scoatem si le decojim. Le taiem cubulete sau fasii.

Ceapa tocata marunt se inabuseste intr-o cratita cu 5 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga rosiile, acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert si rosiile, adaugam ardeii cu tot cu apa lasata si mai lasam sa fiarba cca. 10 min. Se condimenteaza dupa gust cu sare.

Se serveste calda cu smantana si verdeata.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]