Curatam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la calit pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au calit, le scurgem de ulei si le dam deoparte. Tot in aceasi tigaie punem putin ulei si calim pieptul de pui taiat cubulete. Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem si pe acesta de apa lasata si il punem peste legume. In tigaia in care am calit legumele si pieptul de pui punem 1 lingura de ulei, legumele amestecate cu pieptul de pui, sare si piper dupa gust si bulionul. Lasam sa scada putin sosul (cca. 3-4 minute) apoi le dam deoparte.
Preparam sosul: batem ouale bine cu jumatate de lingurita de sare si putin piper, apoi adaugam smantana si omogenizam.
Clatitele le umplem cu amestecul rece de carne si legume. Le rulam, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei. Deasupra turnam sosul de smantana, si presaram din belsug cu cascaval ras si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.
Clatitele se servesc calde cu smantana sau simple.
1
Uleiul scurs de pe legume nu-l aruncati, puneti-l inapoi in tigaie si caliti in el pieptul de pui.