Felii de trandafir

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 9003 vizualizari

 

Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

    •  
  • 450 gr faina
  • 200 gr unt
  •  coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 100gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • -reteta originala mai prevede in plus 2 lingurite de cacao pt foaia maro dar eu le am lasat la fel

Crema:

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150gr nuca  macinata

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie(reteta originala nu prevede dar mie imi place gustul )
  • o jumatate de borcan de gem acrisor(eu am folosit de visine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de trandafir:

 

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.

Crema:

Batem spuma albusurile  iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava  unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.

Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.

Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero