Orezul spalat bine se pune la fiert in lapte cu un praf de sare. Se fierbe pana se leaga, cam 15 minute, amestecand mereu, apoi se lasa la racit. Capsunile se spala si se taie cubulete.
Dupa ce s-a racit orezul se adauga galbenusurile si praful de budinca. Albusurile se bat spuma cu...
Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate, pulpa de rosii, cartoful, sare, piper. Se adauga 3 litri de apa calda si se fierbe la foc mic 10...
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot.
Se preancalzeste...
Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale.
Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se...
Se fierb taieteii in apa cu putina sare, apoi se strecoara, se amesteca cu untul si se lasa la racit. Se toarna laptele caldut peste stafide si se lasa la inmuiat.
Se amesteca branza cu ricotta, trei linguri de zahar, un zahar vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se bat albusurile cu un...
Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.
Se spala bine orezul in mai...
Se scoate inghetata din congelator cu vreo zece minute inainte de preparare ca sa fie putin mai moale. Se pune ingetata cu iaurtul si siropul de menta in blender si se mixeaza 2 minute, apoi se toarna in pahare. Se pun deasupra frisca si bomboane si se serveste.
Pofta buna!
Se pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul.
Se masoara toate ingredientele cu aceeasi canita. Se amesteca ingredientele uscate: malaiul, faina, zaharul, sarea, praful...
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se...
Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie. ...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.
Se...
Cum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara
Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine.
Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume....
Rigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta canta intr-un restaurant din Paris in 1896, unde lua cina Printesa Clara Ward impreuna cu sotul ei...
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec.
Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt.
Branza se da pe razatoarea mica si se adauga la aluat. Maslinele se scurg bine si sunca se taie...
Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se amesteca cu drojdia si se toarna peste faina. Se framanta toate 20 de minute. Se acopera si se lasa...
Se pun la fiert apa cu zaharul si untul. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc si se amesteca cu biscuitii faramitati(eu i-am bagat in blender:) si se formeaza bilute mai marisoare. Se dau prin nuca de cocos si se pun in frigider.
Se topeste ciocolata, se lipesc 20 de piscoturi,...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa 15 minute se scoate folia si se aseaza in tava...
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare, apoi se strecoara.
Ouale se fierb 3 minute, apoi se pun in apa rece, se curata si se taie in doua.
Usturoiul curatat si taiat in doua se prajeste putin in ulei, cat sa-si lase aroma. Apoi se scoate si se adauga smantana amestecata cu parmezanul....
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt.
Se toarna...
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade.
Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci.
Ceapa se curata si se taie...
Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider.
Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert...
Se spala fructele sau se decongeleaza, apoi se pun intr-un vas cu o lingura de zahar.
Se spala bine portocala si se sterge, apoi se razuie coaja si se stoarce sucul. Se bat cu un tel branza cu mascarponele, iaurtul si 3 linguri de zahar, apoi se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Se...
Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se...
Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele.
Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele...
Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare.
Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se...
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.
Se adauga galbenusurile unul cate...
Se spala spanacul, se curata de codite si se opareste in apa cu sare, apoi se strecoara.
Se pune la incins o lingura de ulei in care se prajeste orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba.
Se toaca spanacul si se caleste in uleiul ramas. Faina se desface in lapte, mararul se...
In uleiul incins se prajeste oul jumari, apoi se adauga 3 litri de apa sau supa de legume si se lasa sa dea in clocot.
Se spala leurda, se taie fasii si se adauga la supa cand fierbe. Dupa doua-trei clocote se ia de pe foc si se adauga mararul si sare dupa gust. Dupa ce s-a racit...
Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi...
Se pune laptele la fiert. Se bat ouale, se rade branza, se taie cascavalul cubulete.
Cand a dat laptele in clocot, se pune malaiul si se amesteca pana se face crema - nu trebuie sa fiarba, doar sa-si ia faina zeama.
Se amesteca bine mamaliga cu ouale si cascavalul. Se unge o tava...
Budinca cu orez si capsuni
Orezul spalat bine se pune la fiert in lapte cu un praf de sare. Se fierbe pana se leaga, cam 15 minute, amestecand mereu, apoi se lasa la racit. Capsunile se spala si se taie cubulete. Dupa ce s-a racit orezul se adauga galbenusurile si praful de budinca. Albusurile se bat spuma cu...
Ciorba de vara cu ciuperci
Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate, pulpa de rosii, cartoful, sare, piper. Se adauga 3 litri de apa calda si se fierbe la foc mic 10...
Chec cu capsuni si malai
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot. Se preancalzeste...
Rulada turceasca mentolata
Se amesteca faina cu zaharul, se toarna laptele putin cate putin amestecand cu un tel, apoi se adauga siropul de menta si se pun la fiert. Cand capata consistenta unei budinci se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga untul moale. Intr-o tava se intinde uniform nuca de cocos, se...
Tort Vargabeles
Se fierb taieteii in apa cu putina sare, apoi se strecoara, se amesteca cu untul si se lasa la racit. Se toarna laptele caldut peste stafide si se lasa la inmuiat. Se amesteca branza cu ricotta, trei linguri de zahar, un zahar vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se bat albusurile cu un...
Pui cu orez la cuptor
Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute. Se spala bine orezul in mai...
Shake de vanilie cu menta
Se scoate inghetata din congelator cu vreo zece minute inainte de preparare ca sa fie putin mai moale. Se pune ingetata cu iaurtul si siropul de menta in blender si se mixeaza 2 minute, apoi se toarna in pahare. Se pun deasupra frisca si bomboane si se serveste. Pofta buna!
Briose din malai cu broccoli
Se pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul. Se masoara toate ingredientele cu aceeasi canita. Se amesteca ingredientele uscate: malaiul, faina, zaharul, sarea, praful...
Rulouri glazurate cu portocale
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se...
Pierogi
Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie. ...
Lamaita
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet. Se...
Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara
Cum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine. Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume....
Tort Rigo Jancsi
Rigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta canta intr-un restaurant din Paris in 1896, unde lua cina Printesa Clara Ward impreuna cu sotul ei...
Chec de branza cu masline si sunca
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec. Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Branza se da pe razatoarea mica si se adauga la aluat. Maslinele se scurg bine si sunca se taie...
Floarea soarelui - Cozonac cu mac
Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se amesteca cu drojdia si se toarna peste faina. Se framanta toate 20 de minute. Se acopera si se lasa...
Puisori dulci
Se pun la fiert apa cu zaharul si untul. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc si se amesteca cu biscuitii faramitati(eu i-am bagat in blender:) si se formeaza bilute mai marisoare. Se dau prin nuca de cocos si se pun in frigider. Se topeste ciocolata, se lipesc 20 de piscoturi,...
Piept de pui cu chili si cherry
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 minute se scoate folia si se aseaza in tava...
Oua in cuib
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare, apoi se strecoara. Ouale se fierb 3 minute, apoi se pun in apa rece, se curata si se taie in doua. Usturoiul curatat si taiat in doua se prajeste putin in ulei, cat sa-si lase aroma. Apoi se scoate si se adauga smantana amestecata cu parmezanul....
Cake After Eight
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt. Se toarna...
Ficatei cu ciuperci si sos de rosii la cuptor
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade. Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci. Ceapa se curata si se taie...
Panna cotta tricolora
Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider. Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert...
Desert cu fructe si branza dulce
Se spala fructele sau se decongeleaza, apoi se pun intr-un vas cu o lingura de zahar. Se spala bine portocala si se sterge, apoi se razuie coaja si se stoarce sucul. Se bat cu un tel branza cu mascarponele, iaurtul si 3 linguri de zahar, apoi se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Se...
Pizza cheezy crust
Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se...
Budinca pufoasa de vanilie
Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele. Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele...
Placinta cu leurda
Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare. Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se...
Tortul Alinei
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile unul cate...
Spanac de Sighisoara
Se spala spanacul, se curata de codite si se opareste in apa cu sare, apoi se strecoara. Se pune la incins o lingura de ulei in care se prajeste orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se toaca spanacul si se caleste in uleiul ramas. Faina se desface in lapte, mararul se...
Ciorba de leurda
In uleiul incins se prajeste oul jumari, apoi se adauga 3 litri de apa sau supa de legume si se lasa sa dea in clocot. Se spala leurda, se taie fasii si se adauga la supa cand fierbe. Dupa doua-trei clocote se ia de pe foc si se adauga mararul si sare dupa gust. Dupa ce s-a racit...
Tort cu mere si crusta de nuci
Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi...
Mamaliga umpluta
Se pune laptele la fiert. Se bat ouale, se rade branza, se taie cascavalul cubulete. Cand a dat laptele in clocot, se pune malaiul si se amesteca pana se face crema - nu trebuie sa fiarba, doar sa-si ia faina zeama. Se amesteca bine mamaliga cu ouale si cascavalul. Se unge o tava...