Cake After Eight

de Corinuta in Torturi, 13 Apr 2011 | 9585 vizualizari

 

Adicatetelea prajitura cu ciocolata si menta :D si carevasazica dupa reteta Doamnei Gaby ;) dar adaptata la ce-am avut p-acasa :P Rezultatul a fost ca a iesit :)) o prajitura dulce-amaruie cu o crema pufoasa si mentolata...ce sa va mai spun, e asa de buna ca-ti vine s-o mananci pe toata si sa lingi tava dup-aia!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g ciocolata amaruie (a fost 100 da am mancat un rand:D)
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ptr crema:
  • 150 ml smantana dulce sau frisca
  • 125 g mascarpone
  • 5-6 linguri sirop de menta
  • Ptr glazura:
  • 3-4 linguri zahar pudra Dr.Otker
  • 1 lingura cacao pudra
  • 1-2 linguri apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake After Eight:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt. 

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Smantana sau frisca se bate spuma, apoi se incorporeaza branza mascarpone si siropul de menta. Dupa ce blatul s-a racit complet se intinde crema peste el si se niveleaza, apoi se da la frigider. 

Se prepara si glazura rece amestecand bine toate ingredientele, apoi se toarna peste crema facand ce model doriti. Ca sa acoperiti complet crema cu glazura vor trebui dublate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita