Cake After Eight

de Corinuta in Torturi, 13 Apr 2011 | 9012 vizualizari

 

Adicatetelea prajitura cu ciocolata si menta :D si carevasazica dupa reteta Doamnei Gaby ;) dar adaptata la ce-am avut p-acasa :P Rezultatul a fost ca a iesit :)) o prajitura dulce-amaruie cu o crema pufoasa si mentolata...ce sa va mai spun, e asa de buna ca-ti vine s-o mananci pe toata si sa lingi tava dup-aia!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g ciocolata amaruie (a fost 100 da am mancat un rand:D)
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ptr crema:
  • 150 ml smantana dulce sau frisca
  • 125 g mascarpone
  • 5-6 linguri sirop de menta
  • Ptr glazura:
  • 3-4 linguri zahar pudra Dr.Otker
  • 1 lingura cacao pudra
  • 1-2 linguri apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake After Eight:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata topite si racite, apoi se incorporeaza la spuma din albusuri, dupa care se adauga si faina impreuna cu praful de copt. 

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Smantana sau frisca se bate spuma, apoi se incorporeaza branza mascarpone si siropul de menta. Dupa ce blatul s-a racit complet se intinde crema peste el si se niveleaza, apoi se da la frigider. 

Se prepara si glazura rece amestecand bine toate ingredientele, apoi se toarna peste crema facand ce model doriti. Ca sa acoperiti complet crema cu glazura vor trebui dublate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure