Panna cotta tricolora

de Corinuta in Dulciuri, 11 Apr 2011 | 6981 vizualizari

 

Am vazut la Miha pe blog "Panna cotta layers" si mi-a facut pofta, dar mai cautand eu pe net am dat peste alte culori si chiar a trebuit sa ma pun la treaba :D

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida naturala
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina pudra sau 3 linguri de amidon(am pus eu)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 6 linguri sirop de menta
  • 6 linguri sirop de fructe de padure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta tricolora:

Se amesteca frisca cu laptele. Se pun 150 ml din acest amestec la fiert, iar cand da in clocot se adauga siropul de menta amestecat cu 1 lingura de amidon si se mai fierbe pana se ingroasa amestecand mereu. Se toarna in pahare si se da la frigider.

Se prepara stratul al doilea. Punem la fiert 200 ml frisca cu lapte, zaharul si esenta de vanilie. Pastram 3 linguri de frisca pe care le amestecam cu o lingura de amidon. Adaugam amidonul cand da in clocot si mai fierbem pana se ingroasa, apoi se toarna in pahare peste primul strat si se da la frigider.

Ultimul strat se prepara la fel ca primul, se toarna in pahare si se da la frigider. Daca facem cu gelatina, se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa rece, apoi se imparte in trei si se amesteca cu fiecare strat in parte si se raceste la congelator.

Inspiratie:)

TIPS-URI

1

pentru culori mai intense se poate adauga colorant alimentar lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

24.05.2011, 19:27

O splendoare!

adry88 1

31.05.2011, 21:38

unul si la mn

simonacallas 1

04.05.2014, 07:34

Am admirat indelung pana cotta pe care ai facut-o si culorile astea frumoase La noi nici pana in ziua de azi n-au adus astia la tarabe siropurile pe care le-ai folosit tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Printesa