Ne place tare mult pizza cu blat subtire si margini cu branza, iar reteta asta mi-a reusit de fiecare data si nici nu-mi ia mult timp.
Ptr blat:
Ptr topping:
Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se scurge mozzarella si se taie fasii, se da cascavalul pe razatoare. Pe marginile aluatului se pun fasii de mozzarella si cascaval, apoi se ruleaza marginile in jurul branzei lipind bine.
Rosiile oparite si curatate se paseaza cu mixerul vertical si se condimenteaza cu putin cimbru, busuioc, sare si zahar, apoi se amesteca si cu 2 lingurite de ulei. Se unge aluatul cu acest sos, apoi se aseaza sunca, salamul, maslinele si ardeiul taiat felioare. Se presara deasupra cascavalul si mozzarella ramase si se da la cuptorul incins cca 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se presara deasupra oregano si se portioneaza.
Pofta mare!