Paine pentru sandwichuri

de La Ancuta in Piine, 20 Dec 2011 | 3875 vizualizari

 

La multi ani Bucataras!!! Gaby a adus tortul, eu vin cu painea proaspata ... sa vedem cine aduce sarea? :))

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina tip 650
  • 200 g faina neagra
  • 125 g lapte
  • 125 g apa
  • 55 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca.

Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final adaugam untul topit, dar nu fierbinte.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Dam aluatului o forma lunguiata si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Crestam cu un cutin foarte ascutit si lasam la crescut inca 15-20 de minute.

Coacem painica in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem painea pe un gratar si lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

30.12.2011, 00:26

Laura

Corinuta 1

10.01.2013, 21:27

bine arata! tre sa o incerc!

Valclaudia 1

09.06.2013, 18:01

foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu bere