Dulceata de coacaze rosii/negre

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Iul 2018 | 8627 vizualizari

 

Am avut coacăze negre din grădina si ptr prima dată am făcut dulceață din ele. Mi-a plăcut mult cum a iesit asa ca am cumparat din cele roșii și am mai facut odată.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lămâie
  • 1 cană cu apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii/negre:

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.

TIPS-URI

1

Puteti aroma dulceața cu zahăr vanillat sau cu vanilie pastaie, de data asta eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine