Pierogi

de Corinuta in Paste, 29 Apr 2011 | 9222 vizualizari

 

Pierogi sunt niste galuste poloneze, cu forma de semiluna, fierte, coapte sau prajite, care au diverse umpluturi din cartofi, carne tocata, branza, varza murata sau fructe. Eu le-am gasit pe YuoTube cu totul intamplator si mi s-au parut usor de facut asa ca le-am incercat:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr galuste:
  • 250 g faina (eu am pus integrala)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Ptr. umplutura:
  • 4-5 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 g telemea de vaca
  • Ptr. servit:
  • smantana
  • parmezan
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie. 

Dupa ce au fiert cartofii se scurg si se zdrobesc impreuna cu untul si cu branza. Discurile de aluat le intindem usor cu mana ca pe aluatul de pizza, punem o ligurita cu umplutura in centru, apoi impaturim sub forma de semiluna si lipim marginile apasand cu degetele pe margini de mai multe ori.

Se pun la fiert 3 litri de apa cu 3 lingurite de sare. Cand apa da in clocot se pun galustile la fiert cam 5 minute, dupa care se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs le amestecam cu unt si le servim cu smantana si parmezan.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de spaghete