Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)

de deyutzky in Dulciuri, 24 Mar 2016 | 5425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(2 foi):
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de gris:
  • 1 litru de apa
  • 8-10 linguri de zahar(adaugati dupa gust)
  • 200 g gris
  • 150 g margarina
  • 5 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 1 compot de piersici jumatati
  • 2 linguri nuca maruntita
  • 3 linguri gem de piersici
  • cateva linguri fulgi de cocos pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post):

Incepem cu crema:

Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.

Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine. 

Lasam crema deoparte, iar cand s-a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam. 

Blat:

Intr-un bol amestecam apa, zaharul, uleiul si esenta de rom. Separat, in alt bol, amestecam faina cu cacaua si praful de copt, apoi turnam treptat aceasta compozitie peste compozitia lichida. 

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt(tava mea are diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox 12-15 minute, dar aici depinde si de cuptor. O verificati dupa 12-15 minute, iar daca nu este facuta, o mai lasati cateva minute pana cand trece testul cu scobitoarea. 

La fel procedam si cu al 2-lea blat. Mie mi-au iesit destul de groase blaturile, asa ca daca vreti 3 blaturi si aveti tava la fel(de 22 cm diametru), puteti imparti compozitia in 3 parti egale. Va ajunge cu siguranta si crema pentru 3 blaturi, la mine a mai ramas putin.

Lasam blaturile la racit.

Asamblare:

Pe un platou punem primul blat pe care il insiropam cu compot de piersici(se poate insiropa si cu sirop obtinut din apa+zahar+esenta de rom), adaugam un strat generos de crema, iar apoi acoperim cu al 2-lea blat pe care il insiropam cu compot.

Imbracam tortul cu un strat subtire de crema si fulgi de cocos.

Ornam cu piersicile taiate felii, iar in centru punem gemul amestecat inainte cu nuca maruntita.

Il pastram la frigider.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

26.03.2016, 16:25

Catalina L 1

26.03.2016, 20:57

superb

deyutzky 1

26.03.2016, 21:07

Va puuup si va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coji de portocale confiate