Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

de Corinuta in Muraturi, 22 Aug 2018 | 13005 vizualizari

 

Cele mai bune muraturi de vara cu usturoi, cimbru și marar, fermentate la soare.

 

INGREDIENTE

  • Ptr un borcan de 3 litri:
  • 1,5 kg castraveti
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 bețe de marar uscat
  • 4-5 bețe de cimbru uscat
  • Saramura:
  • 1,5 l apa
  • 2 linguri cu sare mare grunjoasă neiodata
  • In plus:
  • 1 felie de pâine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti:

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată.
Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime.
Se spală bine un borcan de 3 litri și se așază pe fundul lui jumătate din bețele de cimbru si mărar. Se așază castravetii în borcan pe verticală cu usturoiul printre ei.
Apoi facem saramura: punem la fiert apa împreună cu sarea, lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care stingem focul și lăsăm să se răcească 15 minute.
Așezăm borcanul cu castraveti pe o lamă de cuțit sau pe o tavă metalică și turnam saramura peste ei.
Deasupra punem restul de verdeață uscată, eventual le răsucim ca o coroniță ca să intre bine în borcan.
După 5 sau 6 ore, când s-a mai răcit saramura din borcan, așezăm deasupra o felie de pâine și o îmbibăm bine in saramură. Punem deasupra pe borcan o farfurioară sau o folie alimentară, după care scoatem borcanul la soare pe pervazul de la un geam sau în balcon.
După exact 24 de ore se scoate felia de pâine din borcan și se aruncă,apoi se acoperă din nou cu farfurioara. Deja ar trebui să se tulbure saramura și să înceapă să-și schimbe culoarea castraveții.
Dacă este caniculă în 3 zile sunt murați. Dacă nu, durează 5 zile sa se mureze castraveții.
După 3 sau 5 zile, se scot din borcan verdețurile și se aruncă, iar castraveții se pot muta în caserole cu capac și se păstrează la frigider împreună cu saramura până la 2 săptămâni.

TIPS-URI

1

Daca vă plac, puteti adauga și ardei iute in borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet