Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc...
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne....
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari...
Am intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am spart oul si am dat vasul la cuptorul preincalzit, cred ca vreo 15 min, n-am cronometrat. Cand oul a...
Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele...
Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul...
Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga faina si nucata taiata marunt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 38/28) se toarna compozitia in...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza cu...
Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am...
Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul gutuii, dar nu sughita nici gutuia intreaga. Dar cum noi suntem gospodine bune, facem din rahat bici ca sa...
Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o...
Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se inmoaie ardeiul.cand s-a inmuiat ardeiul scoatem compozitia din tigaie cu ajutorul unui spumar,avem grija...
Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa calduta pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste.Incorporam si uleiul si framantam,apoi luam...
Blat : Intr-un castron cernem faina ,adaugam sarea si amestecam .Facem in mijloc loc si punem drojdia maruntita,apoi adaugam un pic de apa calduta si incepem sa omogenizam usor incorporand si faina,mai turnam un pic de apa calduta si tot asa pana obtinem un aluat omogen care nu se...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua...
Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac.
Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp...
Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper.
Umplem fiecare gogosar in parte si ii asezam intr-un vas de ceramica. Separat pregatim sosul. Ceapa o curatam taiem marunt si o...
Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38,...
Pregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana devin o...
Mai intai culegem piersicile, pentru ca avem de unde. Apoi le curatam de coaja si le taiem felioare subtirele. Intr-o cratita punem zaharul si apa si punem pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si sa dea intr-un clocot, apoi adaugam piersicile. Lasam focul la mediu si avem grija sa indepartam...
Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.
Apoi adaugam...
Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1...
Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar loboda fasioare.
Punem intr-o cratita apa, cca 3 l, ca mai scade, adaugam aripiorele si un pic de sare,lasam sa fiarba, avand...
Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare.
Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si...
Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi...
Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a...
Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati...
Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.Cat se racesc cartofii si morcovii,pregatim maioneza ( nu mai dau detalii,fiecare isi pregateste...
Mai intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi. A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu...
Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in...
Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci
Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc...
Placinta cu carne si ceapa verde
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne....
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari...
Mic dejun
Am intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am spart oul si am dat vasul la cuptorul preincalzit, cred ca vreo 15 min, n-am cronometrat. Cand oul a...
Rasol de vita cu legume la cuptor
Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele...
Prajiturele-bombonele din resturi
Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul...
Prajitura Auras
Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga faina si nucata taiata marunt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 38/28) se toarna compozitia in...
Prajitura cu jeleu de visine
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza cu...
Marmelada de gutui
Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am...
Peltea de gutui
Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul gutuii, dar nu sughita nici gutuia intreaga. Dar cum noi suntem gospodine bune, facem din rahat bici ca sa...
Spirala cu vinete si carne
Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o...
Trandafiri din aluat cu carne
Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se inmoaie ardeiul.cand s-a inmuiat ardeiul scoatem compozitia din tigaie cu ajutorul unui spumar,avem grija...
Pizza cu ceapa verde
Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa calduta pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste.Incorporam si uleiul si framantam,apoi luam...
Pizza cu carnati picanti
Blat : Intr-un castron cernem faina ,adaugam sarea si amestecam .Facem in mijloc loc si punem drojdia maruntita,apoi adaugam un pic de apa calduta si incepem sa omogenizam usor incorporand si faina,mai turnam un pic de apa calduta si tot asa pana obtinem un aluat omogen care nu se...
Prajitura cu ciocolata tiramisu
Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua...
Placinta cu branza dulce si foi de casa
Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac. Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp...
Gogosari umpluti, in sos de ceapa
Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in parte si ii asezam intr-un vas de ceramica. Separat pregatim sosul. Ceapa o curatam taiem marunt si o...
Prajitura dalmatian
Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38,...
Rasturnata cu struguri
Pregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana devin o...
Dulceata de piersici rosii
Mai intai culegem piersicile, pentru ca avem de unde. Apoi le curatam de coaja si le taiem felioare subtirele. Intr-o cratita punem zaharul si apa si punem pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si sa dea intr-un clocot, apoi adaugam piersicile. Lasam focul la mediu si avem grija sa indepartam...
Ciulama de ciuperci
Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse. Apoi adaugam...
Budinca cu cartofi si pastrama de porc
Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1...
Ciorba cu aripioare de pui si loboda rosie
Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem intr-o cratita apa, cca 3 l, ca mai scade, adaugam aripiorele si un pic de sare,lasam sa fiarba, avand...
Prajitura cu nuca,ness si gem de caise
Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare. Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si...
Fursecuri cu gem de caise si bezea
Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi...
Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat
Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a...
Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati...
Salata cu pastrav afumat
Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.Cat se racesc cartofii si morcovii,pregatim maioneza ( nu mai dau detalii,fiecare isi pregateste...
Sos pentru pizza
Mai intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi. A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu...
Tort cu dulceata de trandafiri
Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in...