Nu prea imi place sa fac foi, dar cand ma apuc ma gandesc ca-s la ora de desen tehnic si stau cu rigla langa mine sa masor, sa iasa aproape perfecte.....
Foi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate intinde. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la rece cca 1 ora. Apoi impartim aluatul in 5 parti egale si intindem 5 foi cu dimensiunile de 20/30 cm. Am asezat foile pe hartie de copt, se coc cca 10 min la foc iute, pana incep sa-si schimba culoarea.
Asamblare: Asezam prima foaie, intindem jumatate dintr-un borcan cu mere calite, apoi presaram nuca taiata grosier, asezam a doua foaie, intindem merele, apoi nuca, foaia a treia, merele, nuca, foaia a patra, merele, nuca, la final ultima foaie. Din resturile de coca am copt niste floricele pentru decor. Am pudrat cu zahar farin amestecat cu scortisoara
1
foile se inteapa cu o furculita inainte sa fie coapte