Dulceata din pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Noi 2015 | 7522 vizualizari

 

Sunt acele pere care se culeg pe la sfarsitul lui octombrie, sunt de culoare verde, se depoziteaza in locuri intunecoase si se lasa sa se coaca. Trebuiesc culese cu grija ca sa poata sa tine pe parcursul iernii. Cum n-am ajuns la timp sa le culeg, le-am adunat de pe jos si au inceput sa se strice. Asa ca le-am transformat intr-o dulceata.....

 

INGREDIENTE

  • cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • cateva bucatele de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pere de toamna:

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

09.11.2015, 21:35

Rocsi, tocmai de aia am zis, ca stiu ca ai facut de toate, esti o vrednicuta !

Ina 1

10.11.2015, 18:43

mihaelar63 1

11.11.2015, 00:25

Bravo , doar nu poti lasa bunatatea de pere sa se risipeasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni