Reteta de la Mala (babi)
Aluat
Umplutura
Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.
Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.
Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.
Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor
Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.
Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.
O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20/20cm.
Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.
Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.
Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.
Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.
Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.