Miercurea am de hranit un nepot, Victoras-Leonas, asta ca sa nu uit cum e sa ai baiat acasa....asa ca miercurea am de lucru......baiatul trebuie sa fie hranit cand se duce la pregatire, iar eu ma pun pe treaba, pana vine si Leone al meu, mai vinerea.....M-am inspirat de la Gaby, era deschis la ea si am tras cu ochiul...
Mai intai taiem aripioarele in doua, le spalam, apoi le punem intr-un bol si turnam sosul de soia, amestecam si lasam cca 10 min. Intr-un castron punem faina, boiaua iute si pudra de usturoi si amestecam bine, apoi tavalim aripioarele prin acest amestec, le asezam pe o tava. Dupa ce am tavalit toate aripioarele, acoperim tava cu o folie alimentara si o dam la frigider pret de vreo 2 ore.
Apoi le scotem si le pregatim de prajit. Batem cele doua oua cu sare si piper, apoi trecem fiecare aripioara prin ou si dupa aia prin fulgi de porumb, fulgi ce i-am maruntin cu mana. Punem pe foc un tuciulet mai mare, lasam se incinga bine, adaugam uleiul si apoi aripioarele, sa fie acoperite de ulei si sa sfaraie bine. Lasam sa s erumeneasca pe toate partile, apoi le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. Cam asta-i toata treaba,se servesc cu maioneza cu usturoi, cartofi prajiti sau orice altceva va face placere.