Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Noi 2015 | 4460 vizualizari

 

Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar copt si atat......oricum nu mananc decat dovleac copt, sa nu aud de placinta sau alte chestii...pitici pe creier....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac turcesc cca3.5 kg
  • 200 nuci prajite
  • 150 g zahar brun
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca:

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am taiat bucata de dovleac in doua, am crestat fiecare parte si am asezat in tava dovleacul, l-am bagat la cuptor cca 1 ora, pana a fost patruns bine. Separat am spart nuci le-am prajit nitel, apoi am caramelizat zaharul brun, am adaugat nucile am amestecat bine pana s-a prins zaharul de nuci, le-am rasturnat pe un fund uns cu putin ulei, le-am aplatizat nitel si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am maruntit , nu foarte mult. Smantana de frisca am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul si apoi am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Am scos dovleacul din cuptor, am preasarat nuca caramelizata deasupra si am servit cu frisca. Cum eu stau prost cu rabdarea am mancat asa fierbinte,dar cu siguranta rece este si mai bun...sper sa apuce sa se raceasca, ca prea mult mi-a placut combinatia.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

17.11.2015, 01:17

Nu am păpat așa ceva

miki_a 1

17.11.2015, 11:06

Cu nuci caramelizate....immm...trebuie sa fie un deliciu!

-Licurici- 1

18.11.2015, 10:46

mmmm... ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ananas fript cu inghetata