Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 25 Noi 2015 | 5660 vizualizari

 

Imi place si ceapa verde si fasolea boabe si am zis sa le fac cunostiinta, sa le imprietenesc....

 

INGREDIENTE

  • 650 g fasole boabe alba
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei gras
  • un manuchi zdravan de ceapa verde
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu ceapa verde si fasole boabe:

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem ulei ( nu foare mult cat sa calim legumele), lasam sa se incinga si adaugam legumele toate, dam un praf de sare si piper, lasam sa sa caleasca cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii si boabele de fasole, dam cratita la cuptor, la foc mic, cca 1 ora.Sa se imbine aromele in tihna, ca nu ne grabeste nimeni....Servim cu ceva acru, ce avem prin camara, gogosari, conopida sau muraturi..fiecare ce are....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu ceapa verde si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Merisor 1

25.11.2015, 20:45

Ce buna o fi asta! Dar si muraturile!

cristinutanicolita 1

26.11.2015, 16:31

buna rau

mirela0911 1

27.11.2015, 09:21

Îți las fasolea, iau murăturile!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi