Ostropel de pui la oala de lut

de Constelatialeu in Pui, 23 Noi 2015 | 5055 vizualizari

 

Pai ce sa zic, nu stiu sa gatesc putin, nu-mi iese, asa ca mereu mai ramane niste carnita...asa si acum, am facut un pui la cuptor si a ramas pieptul si-un copan....nu prea ne dam in vant dupa piept, dar nici sa-l arunc nu-mi da mana, asa ca am recurs la metoda recuperare si refolosire....Si pentru ca Bucatarsul mereu ne provoaca, am sa inscriu reteta pentru campania #gatescpentruocarte....

 

INGREDIENTE

  • cca 750 g pui, pieptul si un copan (ramase de la un pui facut la cuptor)
  • 2 borcane de 800 g cu rosii cherry conservate
  • usturoi, am curatat vreo 4 capatani nu foarte mari
  • sare
  • piper
  • marar sau patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui la oala de lut:

Pentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va intereseaza, nu se stie niciodata....

Avand in vedere ca puiul este deja facut, am specificat la ingrediente ca mi-a ramas pieptul si un copan de la un pui facut la cuptor. Treaba merge ca unsa, luam pieptul si-l taiem in bucati potrivite, la fel si copanul in facem in doua. Asezam carnea in vasul de lut, dupa ce acesta a stat 30 min plin cu apa rece. Separat taiem usturoiul si il calim in putin ulei, peste usturoi adaugam rosiile din borcan dupa ce le-am decojit. Calim cca 3-4 min, apoi rastunam totul peste carne, mai adaugam 1/2 pahar cu apa (eu am folosit zeama din borcanul cu rosii) n-am mai pus sare pentru ca era suficienta si de la puiul pregatit si de la rosii, am pus putin piper. Am dat drumul la foc in momentul cand am bagat oala de lut in cuptor, am lasat focul mic si mi-am vazut de treaba aproape 2 ore. La foc mic, sa se patrunda bine aromele, fara sa grabesc nimic. La final am presarat marar, pentru ca mie asta-mi place mult, se poate pune patrunjel, fiecare ce prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant la cuptor