Pentru ca mama a macinat niste faina din graul de anul asta, am zis sa ma joc un pic si sa vad ce iese...am folosit garant pentru aluaturi dospite de la Dr. Oetker, este o combinatie intre praf de copt si drojdie uscata....
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am taiat nuca, rahatul, am cernut faina intr-un castron.
Ouale cu zaharul, zaharul vanilat si smantana le-am amestecat bine, apoi am adaugat pliculetul cu garant si laptele caldut si am omogenizat totul, acest amestec l-am turnat peste faina si am inceput sa framant, am adaugat stafidele si untul topit, apoi am framantat cca 20 min, am lasat aluatul sa se odihneasca cat am uns eu formele, am avut 6 forme de ceramica si 6 de silicon.
Pentru formele de ceramica am cantarit cca 185 g aluat iar pentru cele de silicon cca 70 g. Am intins aluatul pe blatul de lucru, am presarat nuca si apoi bucatele de rahat, am rulat si apoi rasucit formand un fel de melc, am asezat in forme, apoi am uns cu unt topit, galbenus de ou si am presarat zahar brun si mac.
Am dat formele la cuptorul preincalzit, la foc mediu cca 40 min, se face testul scobitorii ca sa stim cand sunt gata.Dupa ce s-au rumenit frumos si s-au copt si inauntru i-am scos din cuptor si apoi din forme, unul l-am mancat eu, asa fierbinte, ca oricum n-a iesit bine din forma....i-am asezat pe o tava si i-am acoperit cu un servet.