Prajitura ametita

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 8233 vizualizari

 

Special creata pentru Mos Craciun, ca poate daca se imbata, ameteste si nimereste si la mine, ca pe trezie vad ca nici o sansa......Am denumit-o ametita pentru ca e cu visinata si visine din visinata, fix numai buna de mancat dupa pomana porcului, in loc de digestiv....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g margarina rama cu 70% grasime
  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 415 g biscuiti macinati- am avut de mai multe feluri si a trebuit sa le fac felul
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 200 ml apa
  • 200 ml visinata
  • 200 g unt cu 70% grasime
  • 230 g visine din visinata tocate marunt
  • Decor de ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ametita:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiun de 22/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Apoi am adaugat faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie, am incorporat bine. La final am incorporat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Am omogenizat bine si am impartit compizitia in doua, am copt doua foi de blat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit, blatul este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se coc ambele foi si se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem biscuititi macinati, nuca macinata si visinele tocate si amestecam, Separat intr-o cratita, amestecam cacaoa cu zaharul, apa si visinata si le dam pe foc  sa fiarba 2-3 clocote, apoi tragem cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi turnam compozitia in castronul cu biscuiti si nuca, omogenizam bine si impartim crema in doua parti.

Asamblare: Punem prima foaie de blat intindem jumatate de crema apoi foaia a doua si deasupra restul de crema, nivelam si presaram decor de ciocolata deasupra. Dam prajitura la rece 1-2 ore , apoi o portionam.

TIPS-URI

1

se mananca cu portia, nu de alta dar posibil sa te ia radarul si sa te puna sa sufli in fiola....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ametita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

delia64 1

10.12.2015, 23:57

anca_rm 1

11.12.2015, 10:46

ce ametita buna ai facut , super

mirela0911 1

11.12.2015, 13:14

Pfff, era sa ratez bunătate de prăjitură! Ametim rău de la ea oare?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina