Pui (imparat) impanat

de Constelatialeu in Pui, 21 Noi 2015 | 7933 vizualizari

 

Nerecomandat simandicosilor.....Si uite asa am prins idea din zbor....daca nu-s carnati macar imparati sa fie.....Zamfira stie....

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1,7 kg
  • 70 g unt
  • sunculita impanata, cca si ceva
  • usturoi cca 17 catei
  • 1 lingura soia
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • Umplutura din borcan
  • 1 capatana de usturoi zdrobita
  • 1 lingura cimbru
  • 1 pahar cu vin alb
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui (imparat) impanat:

Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua iute, piperul si cimbrul, omogenizam pana obtinem o pasta numai buna de intins pe suprafata puiului. Dupa ce am ''imbracat'' puiul cu pasta obtinuta,intr-un borcan de 800 g punem usturoiul zdrobit, cimbrul, vinul si apa. Asezam puiul peste borcan si lasam sa se odihneasca cca 1/2 ora. Apoi incingem cuptorul si apoi reducem focul la mediul, in tava de la aragaz asezam borcanul cu puiul pe el,imbracam puiul in hartie de copt, in tava turnam un ibric cu apa si lasam o ora.Dupa o ora scoatem hartia de copt si mai lasam cca 2 ore la cuptor sa se rumeneasca bine. Am servit cu cartofi prajiti si salata de sfecla rosie.....

TIPS-URI

1

avem grija ca din cand in cand sa mai turnam apa in tava de la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (imparat) impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

22.11.2015, 15:19

Vai tu, Cleme! Ce bine ar merge la ora asta!

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:08

miki_a 1

23.11.2015, 13:08

Cum arata de bine!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor