Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel

de Constelatialeu in Ciorbe, 3 Iul 2020 | 3028 vizualizari

 

E vara, e cald, merge o ciorba rece cu legume din gradina, unele proaspete, altele consevate. Nu toate legumele se fac deodata, asa ca am apelat si la cele conservate asta toamna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de pui
  • 10 fire de ceapa verde
  • fasole verde fideluta cca 750 g
  • 3 dovlecei cca 750 g
  • amestec morcov,pastarnac,ardei gras cca 300 g
  • amestec rosii si ardei cca 700 g
  • sare
  • ulei cca 100 ml
  • pentru acrit- bulion de zarzare
  • pentru dres ciorba 2 oua
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai iasa sarea din amestec.

Mi-am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o marunt, fasolea am rupt-o in bucati mai mici, iar dovleceii i-am taiat cubulete.

Am spalat bucatile de carne si le-am pus la fiert cu 4 l apa si putina sare.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am pus la calit amestecul de morcov, pastarnac si ardei impreuna cu ceapa, am calit cca 10 min. Cand a inceput sa se faca spuma la carnea pusa la fiert, am adunat spuma, am lasat sa dea in 2 clocote apoi am adaugat legumele calite si fasolea fideluta si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa patruns. Apoi am adaugat si dovleceii, acestia i-am pus ultimii pentru ca se fierb foarte repede. Cand au fiert si doveceii am adaugat amestecul de rosii cu ardei si bulionul de zarzare ( dupa gust ).

Am lasat sa dea intr-un clocot, am tras oala de pe foc, am dres ciorba cu ou si am presarat marar tocat.

O ciorba plina de vitamine si arome.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pui de tara si dovlecei