Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI332
Retete

Saramura de peste cu legume coapte

In Crap / Caras la 1 Mai 2020

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se presara un strat de sare grunjoasa, se lasa sa se incinga, apoi se asaza pestele. Inainte sa fie...

Desert prajitura cu banane si piersici

In Prajituri la 26 Apr 2020

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava...

Musaca in stil grecesc ca la Cleme

In Porc la 24 Apr 2020

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja, nu i-am fiert sa fie in totalitate patrunsi, se mai fac si in cuptor. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.  Dupa aceea am pregatit sosul bechamel. Intr-o craticioara am pus la topit untul, am adaugat faina si am am amestecat...

Miere - sirop de papadie

In Sirop / Compot la 24 Apr 2020

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate. Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet...

Desert mini Pavlova cu zmeura

In Prajituri la 23 Apr 2020

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final adaugam si otetul si mai mixam cateva minute, pana obtinem o bezea lucioasa. Cu ajutorul unui posh...

Desert prajitura vanilata

In Prajituri la 23 Apr 2020

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne...

Desert rulada Pavlova cu cirese amare

In Dulciuri la 18 Apr 2020

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua,...

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

In Torturi la 18 Apr 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza apoi se incorporeaza albusurile...

Drob cu maruntaie de pui

In Pui la 18 Apr 2020

Mai intai punem la fiert maruntaiele, dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca si le taiem cubulete mici. Apoi ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul si sa le taiem marunt. Alegem mararul si patrunjelul, le spalam bine apoi le tocam marunt. Punem tuciuletul sa se incinga, adaugam ulei (cca...

Oua pentru Paste 2020

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2020

Mai intai degresam ouale, le spalam bine, apoi le punem la fiert, adaugam in apa putina sare si putin otet, sa nu se sparga. Dupa ce au fiert bine, le lasam sa se raceasca. Apoi le decoram pe fiecare in parte cum avem inspiratie, le invelim in ciorap, plasa, dupa caz, apoi pregatim vopselele....

Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

In Porc la 15 Apr 2020

   Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica. Am tocat si patrunjelul. Apoi am pus in tigaie untul si am calit ceapa si...

Spirala cu muschi file si altele

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2020

Umplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si omogenizam totul. Asamblare : Aluatul il taiem pe din doua si unim cele doua bucati pe lungime, sa...

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

In Torturi la 12 Apr 2020

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam...

Desert coronita de Florii (de post)

In Dulciuri la 11 Apr 2020

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram sarea, restul de zahar si coaja de portocala peste faina. Dupa 10 min incepem sa turnam restul de...

Desert fursecuri

In Dulciuri la 11 Apr 2020

Intr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de stelute si rotunde, le-am ornat cu pepite de ciocolata, cirese amare din dulceata ( le-am lasat sa se...

Pizza de marti

In Pizza la 7 Apr 2020

Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine si am inceput sa torn restul de apa calduta si sa amestec maiaua cu faina de pe margini. Am adaugat si...

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

In Dulciuri la 5 Apr 2020

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si...

Supa de gascan cu galusti de gris

In Supe/Ciorbe la 4 Apr 2020

Mai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu ajutorul spumarului luam spuma formata. Cat fierbe carnea, curatam legumele, morcovul si pastarnacul le...

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

In Porc la 2 Apr 2020

Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam legumele, presaram un pic de sare si le calim cca 5-6 min, pana incep sa se inmoaie usor....

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

In Mancaruri de post la 1 Apr 2020

Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi pregatim verdeturile. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt, culegem patrunjelul ( pentru ca avem...

Desert gogosele rapide

In Dulciuri la 1 Apr 2020

Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici foarte subtire. Punem la incins uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogoselele. Uleiul trebuie sa...

Placinta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2020

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de mozzarella taiate mai marunt si smantana. Omogenizam totul, apoi turnam compozitia peste aluatul foitaj,...

Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

In Prajituri la 26 Mar 2020

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari lente de jos in sus incorporam ingredientele uscate. Tapetam tava cu hartie de copt ( dimensiune...

Mancare de stevie

In Mancaruri de post la 25 Mar 2020

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins. Presaram putina sare peste ceapa calita,apoi adaugam si delikat-ul...

Aripioare de pui la cuptor

In Pui la 18 Mar 2020

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii de usturoi. Presaram sare, piper, adaugam si uleiul si apoi amestecam totul in tava sa se...

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

In Dulciuri la 8 Mar 2020

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam sa se activeze drojdia cca 10 min. Adaugam drojdia in bolul robotului, punem si uleiul si restul de...

Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

In Prajituri la 6 Mar 2020

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia....

Desert tort Anka

In Torturi la 6 Mar 2020

Mai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat. Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul formei, pentru ca nu este un blat inalt. Albusurile cu un praf de sare...

Desert prajitura 1 martie

In Prajituri la 29 Feb 2020

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si cu miscari lente de jos in sus omogenizam compozitia. Tapetam tava cu hartie de copt punem compozitia...

Desert tort Primavara -Minodora

In Torturi la 29 Feb 2020

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam faina, nuca si fisticul si omogenizam. Am folosit un inel d etort cu diametru de 24 cm. Am pus in...

Afisate 451 - 480 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]