Daca tot n-am avut cine stie ce recolta de rosii, am zis sa experimentez, asa ca am adunat rosiile cherry si le-am pus la uscat, am zis sa vad cum se usuca ele frumos la soare, macar ele, daca eu n-am stat la bronzat.....ma rog, eu m-am bronzat precum tractoristii.....:))))))))))))))))))))))))
Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am facut din ce am avut si sincer sunt multumita, nu au ramas doar o pielita dupa uscare, chiar daca rosiile sunt micute.
Dupa ce le-am cules, le-am spalat, le-am taiat pe jumatate, le-am asezat intr-o tava si am presarat sare si piper macinat, apoi le-am asezat la soare pe un gratar peste care am pus o plasa mai deasa. Am lasat la uscat de cum mijea soarele pe cer pana la apus, apoi le acopeream cu servet de hartie si le puneam la adapost, a doua zi le scoteam din nou la soare. Am facut operatiunea asta timp de 4 zile. Dupa ce s-au uscat suficient, le-am pus la borcan cu ulei de masline si usturoi. Am taiat usturoiul feliute subtiri, l-am pus intr-un castron, am presarat piper, sare si putin ulei de masline, am adaugat si rosiile uscate si am amestecat bine, apoi am umplut 2 borcanele, am turnat ulei de masline pana am umplut borcanele, deaupra am pus boabe de piper multicolor, am pus capacul la borcanele si le-am pus in frigider, pana cand o sa le folosesc, desi imi vine sa le mananc asa cum sunt doar cu niste paine prajita.
Eu am folosit un ulei de masline ''home made'', fratele sotului traieste in Sicilia de multi ani si au in curte maslini, isi fac singuri uleiul, deci nu am o marca anume de ulei de masline.