Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt.
Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara.
Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert circa 20 minute.
Cat fierb radacinoasele spala loboda si stevia.
Ia fiecare frunza si-i scoti...
Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit.
O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc.
Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm.
Cand apa incepe sa fiarba se...
Pulpele de gaina se portioneaza, spala si se pun la fiert intr-o oala de 4 litri.
Dupa ce au dat 2-3 clocote se arunca apa, se spala carnea si se pun la fiert.
Apa sa acopere carnea cam cu 10 cm.
Cat fierb se spumeaza.
Cand incepe carnea sa se desprinda de pe os se pun legumele...
Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator.
Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert.
Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele.
Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in...
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l.
Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece.
Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete.
In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita.
Cand carnea este aproape fiarta,cam o...
Pentru inceput am spalat capetele de peste.
Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc.
Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert.
Intre timp curata ,spala si toaca legumele.
Scoate pestele si lasa-l la racit.
Cand legumele sunt aproape fierte,sa...
Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert.
Legumele curatate ,spalate se toaca marunt si se pun in oala la fiert.
Cat fierb legumele ne ocupam de rosii.
Spalam rosiile si le dam pe razatoarea mare.
Cand radacinoasele sunt fierte ,adaugam rosiile .
Le lasam la fiert 7-8...
Bucatile portionate, spalate se pun la fiert.
Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert.
Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele.
Legumele curatate,spalate se toaca in cuburi mici.
Oul se bate usor cu o furculita si se amesteca ,cu...
Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala.
Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa.
Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba.
Se lasa la fiert cam 30 minute.
Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala...
Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.
Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.
Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.
Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.
Lasi la fiert...
Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.
Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.
Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.
Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele...
"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intr-o oala de 4 l. se pun 2 l. apa si pui oala pe foc.
Spala oasele si pune-le in oala la fiert.
Spumuieste cand este necesar.
Ceapa,...
Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă.
Din când în când, ia spuma care se formează.
Spală legumele și taie-le mărunt.
Când încheietura aripei începe să se crape, adaugă...
Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l.
În timpul fierberii se spumuiește.
Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele.
Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă....
Coada de porc se porționează, se spală și se pune la fiert.
Când dă primul clocot, se varsă apa, se spală carnea și se pune iarăși la fiert.
Cât fierbe coada, se tot spumuiește.
Când a dispărut spuma, adăugăm legumele.
Legumele au fost curățate,...
Fructele de mare decongelate, spălate, se pun într-un wok cu uleiul încins.
Se lasă 5-10 minute la fiert. (spun la fiert pentru că-și lasă multă zeamă).
Adaugă vinul și călește până la evaporarea alcoolului din vin.
Lasă la răcit.
Legumele curățate,...
Legumele se curătă, se spală și se taie în bucăți mari.
Se ia o cratiță de 3 l, se pune pe foc si se pun în ea la fiert 2 l de apă.
Când apa clocotește pune legumele.
Fierbe legumele 30-40 minute.
Scoate legumele, lasă-le să se răcească .
Pune...
Oasele de vită se spală si se pun la fiert într-o oală cu 2l.apă.
În timpul fierberii se ia spuma,astfel încât să rămână o supă clară.
Legumele curățate și spălate se pun în oala în care fierb oasele.
Se lasă la fiert aproximativ...
O oală de 3l în care am pus 2l de apă se pune pe foc.
Ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcinoasele se curăță, se spală și se toacă mărunt si se pun in oala. Se lasa pe foc până legumele sunt aproape fierte.
Se adaugă sucul de roșii și se mai lasă să dea 2-3 clocote,...
Spală spanacul frunză cu frunză.
Pune pe foc o oală cu apă.
Pune în oală ceapa și morcovul curățate,spălate si tocate mărunt.
Când a fiert ceapa pune și spanacul tocat marunt.
Lasă la fiert 10 minute și adaugă sucul de roșii si borșul.
Fierbe...
Radacinoasele curatate se spala. In zeama de pui pune radacinoasele la fiert.
Cand legumele sunt fierte stinge focul.
Scoate legumele din supa si lasa la racit.
Mixeaza legumele bine.
Pune legumele intr-o cratita de 2l. subtiaza cu zeama de supa pana la consistenta dorita.
Ia...
Pune la fiet oasele spalate.
Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.
Daca este nevoie spumuieste.
Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.
Toaca ceapa si amestec-o bine cu...
Aripile si spatele de pui portionat,spalat se pun la fiert.
Din cand in cand se spumuieste.
Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele .
Legumele spalate curatate si tocate marunt.
Dupa circa 30 de minute adaugam sucul de rosii.
Zeama de varza am fiert-o...
Ceapa impreuna cu toate radacinoasele se curata,spala si toaca marunt.
Punem la fiert 2 l. apa intr-o coala de 3 l. Cand da apa in clocot adaugam legumele.
Dupa 10 minute de fiert adaugam cartofii curatati,spalati si tocati in cuburi mici.
Cand furculita patrunde usor in morcov adaugam...
Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime.
Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline.
L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu.
L-am dat la cuptorul incins la 180 grade...
Pulpele de pui spalate se pun la fiert.
Cand fierb se spumeaza cat mai des pentru a ramane supa limpede.
Radacinoasele curatate, spalate, se pun la fiert in oala in care fierbe carnea.
Ardeiul se spala, se scoate cotorul si-l lasam intreg.
Cand pulpele si legumele sunt fierte, scoatem...
Ceapa impreuna cu radacinoasele se curata,spala si toaca marunt.
Intr-o oala de 5 l. se pune apa(pana la jumatate)la fiert.
Cand apa clocoteste se pun legumele tocate.
Se lasa sa fiarba pana cand morcovul este fiert pe jumatate.
Intre timp ne ocupam de perisoare.
Ceapa verde se...
Osul de curcan si spala si se pune la fiert.
Pentru a incapea in oala l-am spart in 3.
Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra.
Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa.
L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda.
Dupa 15 min. de la...
Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt.
Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l.
Cand apa clocoteste adaugam legumele.
Cand morcovul este fiert se adauga varza tocata fideluta.
Lasam la fiert cam jumatate de ora.Rosiile se dau pe...
Puiul se spala si se portioneaza.
Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l.
Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui.
Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert.
Cand carnea...
Ciorba de loboda rosie cu stevie, acrita cu bulion de corcoduse verzi
Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt. Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara. Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert circa 20 minute. Cat fierb radacinoasele spala loboda si stevia. Ia fiecare frunza si-i scoti...
Ciorba de legume cu afumatura
Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm. Cand apa incepe sa fiarba se...
Supa de pasare cu taitei
Pulpele de gaina se portioneaza, spala si se pun la fiert intr-o oala de 4 litri. Dupa ce au dat 2-3 clocote se arunca apa, se spala carnea si se pun la fiert. Apa sa acopere carnea cam cu 10 cm. Cat fierb se spumeaza. Cand incepe carnea sa se desprinda de pe os se pun legumele...
Ciorba cu sir de porc
Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele. Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in...
Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete. In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita. Cand carnea este aproape fiarta,cam o...
Ciorba din cap de stiuca
Pentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata ,spala si toaca legumele. Scoate pestele si lasa-l la racit. Cand legumele sunt aproape fierte,sa...
Supa de rosii cu Slim Pasta
Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert. Legumele curatate ,spalate se toaca marunt si se pun in oala la fiert. Cat fierb legumele ne ocupam de rosii. Spalam rosiile si le dam pe razatoarea mare. Cand radacinoasele sunt fierte ,adaugam rosiile . Le lasam la fiert 7-8...
Ciorba de pasare cu smantana
Bucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele. Legumele curatate,spalate se toaca in cuburi mici. Oul se bate usor cu o furculita si se amesteca ,cu...
Ciorba de verdeturi
Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba. Se lasa la fiert cam 30 minute. Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala...
Ciorba de ied
Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied. Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des. Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt. Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat. Lasi la fiert...
Ciorba cu oase de porc afumate
Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda. Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc. Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba. Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele...
Ciorba cu os de porc si raci umpluti
"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun 2 l. apa si pui oala pe foc. Spala oasele si pune-le in oala la fiert. Spumuieste cand este necesar. Ceapa,...
Ciorba de cocos dreasa cu iaurt
Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă. Din când în când, ia spuma care se formează. Spală legumele și taie-le mărunt. Când încheietura aripei începe să se crape, adaugă...
Ciorba de miel reteta cu tarhon
Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele. Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă....
Ciorba cu coada de porc
Coada de porc se porționează, se spală și se pune la fiert. Când dă primul clocot, se varsă apa, se spală carnea și se pune iarăși la fiert. Cât fierbe coada, se tot spumuiește. Când a dispărut spuma, adăugăm legumele. Legumele au fost curățate,...
Supa crema cu fructe de mare
Fructele de mare decongelate, spălate, se pun într-un wok cu uleiul încins. Se lasă 5-10 minute la fiert. (spun la fiert pentru că-și lasă multă zeamă). Adaugă vinul și călește până la evaporarea alcoolului din vin. Lasă la răcit. Legumele curățate,...
Supa crema de legume cu ardei copt
Legumele se curătă, se spală și se taie în bucăți mari. Se ia o cratiță de 3 l, se pune pe foc si se pun în ea la fiert 2 l de apă. Când apa clocotește pune legumele. Fierbe legumele 30-40 minute. Scoate legumele, lasă-le să se răcească . Pune...
Supa crema de legume
Oasele de vită se spală si se pun la fiert într-o oală cu 2l.apă. În timpul fierberii se ia spuma,astfel încât să rămână o supă clară. Legumele curățate și spălate se pun în oala în care fierb oasele. Se lasă la fiert aproximativ...
Ciorba de somon
O oală de 3l în care am pus 2l de apă se pune pe foc. Ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcinoasele se curăță, se spală și se toacă mărunt si se pun in oala. Se lasa pe foc până legumele sunt aproape fierte. Se adaugă sucul de roșii și se mai lasă să dea 2-3 clocote,...
Ciorbă cu spanac
Spală spanacul frunză cu frunză. Pune pe foc o oală cu apă. Pune în oală ceapa și morcovul curățate,spălate si tocate mărunt. Când a fiert ceapa pune și spanacul tocat marunt. Lasă la fiert 10 minute și adaugă sucul de roșii si borșul. Fierbe...
Supa crema de legume
Radacinoasele curatate se spala. In zeama de pui pune radacinoasele la fiert. Cand legumele sunt fierte stinge focul. Scoate legumele din supa si lasa la racit. Mixeaza legumele bine. Pune legumele intr-o cratita de 2l. subtiaza cu zeama de supa pana la consistenta dorita. Ia...
Ciorba de os cu perisoare
Pune la fiet oasele spalate. Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert. Daca este nevoie spumuieste. Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt Intre timp pregateste perisoarele. Toaca ceapa si amestec-o bine cu...
Ciorba de pui acrita cu zeama de varza sau moare
Aripile si spatele de pui portionat,spalat se pun la fiert. Din cand in cand se spumuieste. Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele . Legumele spalate curatate si tocate marunt. Dupa circa 30 de minute adaugam sucul de rosii. Zeama de varza am fiert-o...
Ciorba de legume dreasa cu ou
Ceapa impreuna cu toate radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Punem la fiert 2 l. apa intr-o coala de 3 l. Cand da apa in clocot adaugam legumele. Dupa 10 minute de fiert adaugam cartofii curatati,spalati si tocati in cuburi mici. Cand furculita patrunde usor in morcov adaugam...
Supa crema de dovleac
Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime. Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline. L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu. L-am dat la cuptorul incins la 180 grade...
Supa de pasare cu taitei Noodles
Pulpele de pui spalate se pun la fiert. Cand fierb se spumeaza cat mai des pentru a ramane supa limpede. Radacinoasele curatate, spalate, se pun la fiert in oala in care fierbe carnea. Ardeiul se spala, se scoate cotorul si-l lasam intreg. Cand pulpele si legumele sunt fierte, scoatem...
Ciorba de perisoare
Ceapa impreuna cu radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Intr-o oala de 5 l. se pune apa(pana la jumatate)la fiert. Cand apa clocoteste se pun legumele tocate. Se lasa sa fiarba pana cand morcovul este fiert pe jumatate. Intre timp ne ocupam de perisoare. Ceapa verde se...
Ciorba de legume cu os de curcan
Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa. L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda. Dupa 15 min. de la...
Ciorba de varza
Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt. Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l. Cand apa clocoteste adaugam legumele. Cand morcovul este fiert se adauga varza tocata fideluta. Lasam la fiert cam jumatate de ora.Rosiile se dau pe...
Ciorba de pui a la grec
Puiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui. Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert. Cand carnea...