Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de loboda rosie cu stevie, acrita cu bulion de corcoduse verzi

In Ciorbe la 27 Mar 2021

Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt. Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara. Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert circa 20 minute. Cat fierb radacinoasele spala loboda si stevia. Ia fiecare frunza si-i scoti...

Ciorba de legume cu afumatura

In Ciorbe la 13 Mar 2021

Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm. Cand apa incepe sa fiarba se...

Supa de pasare cu taitei

In Supe la 27 Feb 2021

Pulpele de gaina se portioneaza, spala si se pun la fiert intr-o oala de 4 litri. Dupa ce au dat 2-3 clocote se arunca apa, se spala carnea si se pun la fiert. Apa sa acopere carnea cam cu 10 cm. Cat fierb se spumeaza. Cand incepe carnea sa se desprinda de pe os se pun legumele...

Ciorba cu sir de porc

In Ciorbe la 16 Feb 2021

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele. Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in...

Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza

In Ciorbe la 23 Ian 2021

Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l. Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece. Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete. In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita. Cand carnea este aproape fiarta,cam o...

Ciorba din cap de stiuca

In Ciorbe la 28 Noi 2020

Pentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata ,spala si toaca legumele. Scoate pestele si lasa-l la racit. Cand legumele sunt aproape fierte,sa...

Supa de rosii cu Slim Pasta

In Supe la 1 Aug 2020

Intr-o oala de 3 l. pune 2 l. apa la fiert. Legumele curatate ,spalate se  toaca marunt si se pun in oala la fiert. Cat fierb legumele ne ocupam de rosii. Spalam rosiile si le dam pe razatoarea mare. Cand radacinoasele sunt fierte ,adaugam rosiile . Le lasam la fiert 7-8...

Ciorba de pasare cu smantana

In Ciorbe la 10 Mai 2020

Bucatile portionate, spalate se pun la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, se arunca apa ,se spala carnea si se pun iar la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se pun legumele. Legumele curatate,spalate se toaca in cuburi mici. Oul se bate usor cu o furculita si se amesteca ,cu...

Ciorba de verdeturi

In Ciorbe la 2 Mai 2020

Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala. Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa. Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba. Se lasa la fiert cam 30 minute. Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala...

Ciorba de ied

In Ciorbe la 27 Apr 2019

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied. Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des. Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt. Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat. Lasi la fiert...

Ciorba cu oase de porc afumate

In Ciorbe la 7 Feb 2019

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda. Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc. Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba. Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele...

Ciorba cu os de porc si raci umpluti

In Ciorbe la 12 Ian 2019

"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun  2 l. apa si pui oala pe foc. Spala oasele si pune-le in oala la fiert. Spumuieste cand este necesar. Ceapa,...

Ciorba de cocos dreasa cu iaurt

In Ciorbe la 8 Mai 2017

Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă. Din când în când, ia spuma care se formează. Spală legumele și taie-le mărunt. Când încheietura aripei începe să se crape, adaugă...

Ciorba de miel reteta cu tarhon

In Ciorbe la 25 Apr 2017

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele. Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă....

Ciorba cu coada de porc

In Supe/Ciorbe la 11 Ian 2017

Coada de porc se porționează, se spală și se pune la fiert. Când dă primul clocot, se varsă apa, se spală carnea și se pune iarăși la fiert. Cât fierbe coada, se tot spumuiește. Când a dispărut spuma, adăugăm legumele. Legumele au fost curățate,...

Supa crema cu fructe de mare

In Supe la 10 Dec 2016

Fructele de mare decongelate, spălate, se pun într-un wok cu uleiul încins. Se lasă 5-10 minute la fiert. (spun la fiert pentru că-și lasă multă zeamă). Adaugă vinul și călește până la evaporarea alcoolului din vin. Lasă la răcit. Legumele curățate,...

Supa crema de legume cu ardei copt

In Supe la 19 Noi 2016

Legumele se curătă, se spală și se taie în bucăți mari. Se ia o cratiță de 3 l, se pune pe foc si se pun în ea la fiert 2 l de apă. Când apa clocotește pune legumele. Fierbe legumele 30-40 minute. Scoate legumele, lasă-le să se răcească . Pune...

Supa crema de legume

In Supe la 14 Mar 2016

Oasele de vită se spală si se pun la fiert într-o oală cu 2l.apă. În timpul fierberii se ia spuma,astfel încât să rămână o supă clară. Legumele curățate și spălate se pun în oala în care fierb oasele. Se lasă la fiert aproximativ...

Ciorba de somon

In Ciorbe la 13 Dec 2015

O oală de 3l în care am pus 2l de apă se pune pe foc. Ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcinoasele se curăță, se spală și se toacă mărunt si se pun in oala. Se lasa pe foc până legumele sunt aproape fierte. Se adaugă sucul de roșii și se mai lasă să dea 2-3 clocote,...

Ciorbă cu spanac

In Supe/Ciorbe la 6 Mai 2015

Spală spanacul frunză cu frunză. Pune pe foc o oală cu apă. Pune în oală ceapa  și morcovul curățate,spălate si tocate mărunt. Când a fiert ceapa pune și spanacul tocat marunt. Lasă la fiert 10 minute și adaugă sucul de roșii si borșul. Fierbe...

Supa crema de legume

In Supe la 21 Feb 2015

Radacinoasele curatate se spala. In zeama de pui pune radacinoasele la fiert. Cand legumele sunt fierte  stinge focul. Scoate legumele din supa si lasa la racit. Mixeaza legumele bine. Pune legumele intr-o cratita de 2l. subtiaza cu zeama de supa pana la consistenta dorita. Ia...

Ciorba de os cu perisoare

In Ciorbe la 6 Feb 2015

Pune la fiet oasele spalate. Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert. Daca este nevoie spumuieste. Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt Intre timp pregateste perisoarele. Toaca ceapa si amestec-o bine cu...

Ciorba de pui acrita cu zeama de varza sau moare

In Supe/Ciorbe la 17 Ian 2015

Aripile si spatele  de pui portionat,spalat se pun la fiert. Din cand in cand se spumuieste. Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele . Legumele spalate curatate si tocate marunt. Dupa circa 30 de minute adaugam sucul de rosii. Zeama de varza am fiert-o...

Ciorba de legume dreasa cu ou

In Ciorbe la 9 Ian 2015

Ceapa impreuna cu toate radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Punem la fiert 2 l. apa intr-o coala de 3 l. Cand da apa in clocot adaugam legumele. Dupa 10 minute de fiert adaugam cartofii curatati,spalati si tocati in cuburi mici. Cand furculita patrunde usor in morcov adaugam...

Supa crema de dovleac

In Supe la 1 Dec 2014

Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime. Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline. L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu. L-am dat la cuptorul incins la 180 grade...

Supa de pasare cu taitei Noodles

In Supe/Ciorbe la 6 Sep 2014

Pulpele de pui spalate se pun la fiert. Cand fierb se spumeaza cat mai des pentru a ramane supa limpede. Radacinoasele curatate, spalate, se pun la fiert in oala in care fierbe carnea. Ardeiul se spala, se scoate cotorul si-l lasam intreg. Cand pulpele si legumele sunt fierte, scoatem...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 10 Mai 2014

Ceapa impreuna cu radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Intr-o oala de 5 l. se pune apa(pana la jumatate)la fiert. Cand apa clocoteste se pun legumele tocate. Se lasa sa fiarba pana cand morcovul este fiert pe jumatate. Intre timp ne ocupam de perisoare. Ceapa verde se...

Ciorba de legume cu os de curcan

In Ciorbe la 12 Ian 2014

Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa. L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda. Dupa 15 min. de la...

Ciorba de varza

In Supe/Ciorbe la 17 Noi 2013

Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt. Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l. Cand apa clocoteste adaugam legumele. Cand morcovul este fiert se adauga varza tocata fideluta. Lasam la fiert cam jumatate de ora.Rosiile se dau pe...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 15 Sep 2013

Puiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui. Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert. Cand carnea...

Afisate 1 - 30 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]