Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.
Taie rosiile felii rotunde.
Curata coaja vinetelor o fasie da una nu. Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.
Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.
Taie ceapa rondele
Taie ardeii fasii.
Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea
Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.
Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.
Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3.
Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.