Aveam asa o pofta de ciorba acra si buna ! Sa fie si cu carnita ,dar si multe legume.Asa ca am purces treaba!
Se spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit.
O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc.
Radacinoasele se spala,curata si toaca dupa placerea fiecaruia.Eu le tot cuburi de 1/1 cm.
Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele .
Lasam la fiert cam 30-40 minute si adaugam costita.
Cand toate sunt fierte adauga sucul de rosii lasand sa fiarba circa 5 minute ,apoi adauga zrama de varza.
Lasa la fiert pana dispare spuma care se formeaza,dar nu mai mult de 10 minute.
Ia un castron in care pui zeama din ciorba la racit.
Intr-un caston sparge oul si maesteca-l cu ajutorul unei furculite.Adauga peste ou zeama de ciorba amastecand usor.Cand toata zeama este incorporata stinge focul si toarna oul in oala cu ciorba amestecand usor.
La sfarsit adauga leusteanul tocat marunt.
Pofta buna!