Ce poate fi mai bun decât o ciorbă preparată cu carne de la o pasăre de curte? După umila mea părere, este cea mai bună!
Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă.
Din când în când, ia spuma care se formează.
Spală legumele și taie-le mărunt.
Când încheietura aripei începe să se crape, adaugă legumele. Lasă la fiert, până carnea este fiartă.
Ia o parte ( 2 polonice) din zeamă și las-o să se răcească.
Cele 2 ouă se amestecă bine, încât gălbenușul să se amestece bine cu albusul.
Amestecă ouăle bătute cu iaurtul.
Toarnă peste acest amestec, partea de zeamă lăsată larăcit.
Totul se toarnă în oala de ciorbă, se sărează și se mai fierbe 5 minute.
La sfârșit, adaugă pătrunjelul spălat și tocat mărunt.
Să vă fie de folos!