Intr-un bol adaugam bananele si ouale, cu ajutorul blenderului de mana le pasam pana ce devin o pasta.
Daca nu avem blender pasam bananele cu furculita dupa care adaugam ouale batute cu un praf de sare.
Adaugam laptele,ulei si smantana,praful de sare,mixam pana ce se omogenizeaza....
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore.
Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta asta.https://www.bucataras.ro/retete/jeleu-peltea-de-mere-95626.html
Taiem dreptunghiuri de cca 4 x 7 , intepam cu furculita pe...
Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca)
Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat cu esenta de rom dupa gust.
Batem ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase si si-au dublat...
Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.
Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3...
Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte.
A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie.
Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un...
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat se omogenizeaza.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si...
Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.
Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.
Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie...
Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.
Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina.
Lasam sa se raceasca.
Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem...
Perele le spalam si le taiem in 2, cu ajutorul unei lingurite scobim casuta semintelor.
Asezam perele in tava pe care am uns-o cu unt.
Adaugam fructele in casuta,alune,presaram scortisoara si deasupra miere de albine.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce intra usor furculita in ele,cca...
Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.
Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu...
Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate
Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare.
Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele, zaharul si condimente dupa gust.
Calim merele cca 5 minute, dupa care adaugam cacao si faina daca lasa...
Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele.
Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele.
Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele.
Le scoatem pe un platou si lasam sa se...
Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu...
Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.
Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.
Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.
Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea...
Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu nuca.
Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu...
Gutuile coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus.
Stropim cu zeama de lamaie si punem zahar in fiecare scobitoare dar si pe ele.
Dam tava la cutorul incalzit cca 45 min pana ce gutuile sunt bine inmuiate si incep...
Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie.
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Adaugam...
Lasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider.
Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale.
Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat uniform de zahar pe toata suprafata.
Rulam aluatul pe jumatate si rulam si cealalta parte spre...
Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama)
Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu...
Aluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie,
Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecam cu o paleta la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina.
Apoi rasturnam...
Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua.
Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte...
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)
Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam...
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.
Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava.
Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu...
Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen.
Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min.
Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si...
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare.
Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam.
Separat mixam...
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min.
Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.
Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de...
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.
Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana...
Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar.
Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unui pos formam gogosele...
Desert clatite cu banane
Intr-un bol adaugam bananele si ouale, cu ajutorul blenderului de mana le pasam pana ce devin o pasta. Daca nu avem blender pasam bananele cu furculita dupa care adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam laptele,ulei si smantana,praful de sare,mixam pana ce se omogenizeaza....
Desert pateuri cu peltea de mere
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore. Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta asta.https://www.bucataras.ro/retete/jeleu-peltea-de-mere-95626.html Taiem dreptunghiuri de cca 4 x 7 , intepam cu furculita pe...
Desert budinca de macaroane cu branza si nuca
Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca) Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat cu esenta de rom dupa gust. Batem ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase si si-au dublat...
Dulceata de mure
Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop. Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3...
Gem de mure
Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte. A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie. Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un...
Desert tort cu pere si crema de vanilie
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si...
Covrigi cu dovleac
Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare. Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust. Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie...
Desert mini strudel cu branza
Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina. Lasam sa se raceasca. Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem...
Desert pere coapte cu fructe uscate
Perele le spalam si le taiem in 2, cu ajutorul unei lingurite scobim casuta semintelor. Asezam perele in tava pe care am uns-o cu unt. Adaugam fructele in casuta,alune,presaram scortisoara si deasupra miere de albine. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce intra usor furculita in ele,cca...
Desert tarta cu pere si aluat foietaj
Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei. Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu...
Desert placinta cu mere, cu foi cumparate
Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele, zaharul si condimente dupa gust. Calim merele cca 5 minute, dupa care adaugam cacao si faina daca lasa...
Desert pere umplute, imbracate in foietaj
Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele. Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele. Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele. Le scoatem pe un platou si lasam sa se...
Desert tort cu crema de mere coapte
Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu...
Desert pere coapte in sos de ciocolata
Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet. Taiem varful la fiecare si scoatem samburi. Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele. Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea...
Desert placinta cu mere, de post
Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu nuca. Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu...
Gutui coapte la cuptor
Gutuile coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus. Stropim cu zeama de lamaie si punem zahar in fiecare scobitoare dar si pe ele. Dam tava la cutorul incalzit cca 45 min pana ce gutuile sunt bine inmuiate si incep...
Desert prajitura cu mere
Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie. Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Adaugam...
Desert Palmieri
Lasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider. Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale. Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat uniform de zahar pe toata suprafata. Rulam aluatul pe jumatate si rulam si cealalta parte spre...
Desert tort cu pere si mascarpone
Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama) Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu...
Desert tarta cu fructe
Aluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie, Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecam cu o paleta la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina. Apoi rasturnam...
Dulceata de zmeura
Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua. Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam...
Desert tarta cu prune
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava. Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu...
Desert crumble cu prune
Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min. Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si...
Desert Tiramisu
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam. Separat mixam...
Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert. Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se...
Desert tort cu mure si ciocolata alba
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o...
Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de...
Desert prajitura de post cu dovleac
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana...
Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel
Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare. Cu ajutorul unui pos formam gogosele...