Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos

de Lau in Torturi, 22 Ian 2021 | 1884 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 13 linguri faina cu varf
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de cocos
  • 200 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g ananas
  • Crema de cirese
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana 35%grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 ml sirop de cirese
  • 200 g cirese fara samnburi
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
  • fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care vom taia in 4 felii.

Crema de cocos-Intr-un bol punem laptele cu nuca de cocos la hidratat(cel putin 1 ora)

Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana ce se omogenizeaza,adaugam frisca mixata,mixam pana ce se omogenizeaza.

Stoarcem bine nuca de cocos(eu am lasat sa se scurga intr-o sita dupa am strans cu mana)

Mixam cateva secunde cat se omogenizeaza.

Crema de cirese-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam frisca lichida si mixam pana ce devine o crema pufoasa.

Adaugam treptat sirop de cirese pana obtinem culoarea care o dorim.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am insiropat cu compot de ananas)adaugam 1/2 crema de cocos,bucati de ananas-a 2 foaie de blat-1/2-insiropam- crema de cirese-ciresele fara samburi-a 3 felie de blat-insiropam -crema de nuca de cocos-ananas bucati-a 4 felie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cirese ramasa

Dam la rece 1 ora inainte sa il decoram cu ciocolata topita si cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu pitici pentru un pitic de 4 ani RARES