Aluat-intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie,
Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecam cu o paleta la inceput pana incorporam jumatate din cantitatea de faina.
Apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si framantam incorporand si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Umplutura-curatam merele si perele de coaja le taiem cubulete le stropim cu zeama de lamaie pana ce terminam sa scaotem samburi de la prune.
Intr-o cratita adaugam zaharul si merele lasam sa se caleasca putin impreuna cu zaharul dupa care adaugam perele si prunele,le lasam sa se caleasca putin impreuna si potrivim la gust cu scortisoara.
Scoatem aluatul din frigider il intindem pe masa de lucru,asezam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita si adaugam 1 lingura de pemet,umplutura de fructe si deasupra presaram pesmetul ramas.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos aluatul cca 30-40 min,lasam sa se raceasca daca rezistam ca sa o taiem felii.