Desert placinta cu mere, de post

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 1895 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg mere
  • 200 g nuca macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 150-200 g zahar
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post:

Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se  raceasca bine dupa care amestecam cu nuca.

Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu putin ulei,adaugam umplutura pe ici colo,nu trebuie sa fie egale ca vom plia foile ca un eventai,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,repetam pana terminam foile si umplutura.

Daca dorim putem adauga niste nuca deasupra si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca rezistam tentatie o lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a o felia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post