Choux-intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar.
Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici care le vom coace 15 min la 200 grade C, dupa care reducem temperatura la 180 grade C si le mai coacem inca 25 min aproximativ.
Le lasam sa se raceasca inainte sa le umplem.
Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea densa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie si cu paleta amestecam cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.
Mousse de caramel-galbenusurile le amestecam cu lapte, zaharul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca; adaugam ciocolata si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam gelatina hidratata, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Crema de mascarpone-mixam mascarponele cu zaharul pana ce se omogenizeaza, adaugam frisca batuta, esenta si coaja rasa de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-pe un platou asezam inelul de la tava in care am copt blatul, asezam folie pe ea si asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am folosit compot de ananas). Adaugam mousse de caramel cca de 1 deget grosime, dam la rece 5 min.
Intre timp umplem choux-urile cu crema de mascarpone.
Asezam choux-urile peste caramel, turnam 1/2 mousse de caramel, sa acopere choux-urile. Dam la rece 30 min.
Adaugam a 2 foaie de blat, insiropam, imbracam tortul cu restul de mousse, adaugam al 2 lea rand de choux si dam la rece 30 min.
Decor-topim ciocolata cu frisca, adaugam migdalele tocate, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Scoatem tortul si turnam glazura deasupra, dam la rece peste noapte.