Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI407
Retete

Aripioare pane

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2019

Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba, spumand de cate ori este nevoie, adaugam usturoiul, sare, piper si lasam la foc mic pana ce sunt fierte...

Desert tarta cu mere si magiun

In Dulciuri la 7 Mai 2019

Aluat -intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam. Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica. Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2...

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

In Prajituri la 6 Mai 2019

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou. Biscuitii ii maruntim. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii,...

Desert cozonac cu dovleac

In Dulciuri la 6 Mai 2019

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g...

Aripioare de pui la cuptor

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2019

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le asezam in tava tapetata cu hartie de...

Copanele pane cu cascaval

In Pui la 6 Mai 2019

Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie, dam la rece 30 min. Intre timp amestecam fulgi de porumb cu cascavalul dat prin razatoare. Pe...

Desert prajitura cu crema de vanilie

In Prajituri la 3 Mai 2019

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,esenta de vanilie,adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se...

Macrou afumat la cuptor

In Peste la 2 Mai 2019

Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust. Adaugam peste peste, ardeii tocatii marunt si uleiul de masline. Dam tava la cuptorul incalzit cca...

Desert prajitura cu crema de mure

In Prajituri la 2 Mai 2019

Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam...

Desert budinca de cozonac cu mere

In Dulciuri la 1 Mai 2019

Merele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale cu smantana, iaurtul si zaharul vanilat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile...

Desert tort cu lapte de cocos

In Torturi la 1 Mai 2019

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce...

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

In Dulciuri la 25 Apr 2019

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald. Adaugam peste...

Desert briose cu ciocolata neagra

In Dulciuri la 23 Apr 2019

Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful de copt, sarea, adaugam coaja de portocala si 50 g ciocolata taiata grosier. Amestecam cu o...

Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

In Torturi la 22 Apr 2019

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana...

Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

In Dulciuri la 22 Apr 2019

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce...

Desert briose cu ciocolata si migdale

In Dulciuri la 22 Apr 2019

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu zaharul pana ce devine o bezea ferma, incorporam peste amestecul de faina cu miscari usoare. Punem cate...

Paste cu ciuperci

In Paste la 5 Apr 2019

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o cratita calim putin ceapa cu usturoiul, adaugam ciupercile feliate si lasam sa se prajeasca cca 5 min, adaugam rosiile tocate marunt, o cana de apa in care am fiert pastele, potrivim de condimente dupa gust si lasam sa fiarba cca...

Chiftele de fasole cu dovlecei

In Mancaruri de post la 5 Apr 2019

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul. Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le...

Mancarica de dovlecei cu soia

In Mancaruri de post la 4 Apr 2019

Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul, adaugam ardeiul tocat, rosiile cu sucul, adaugam ardeii taiat cubulete mai mari, cuburile de soia, o cana...

Chiftele cu mazare si orez

In Mancaruri de post la 19 Mar 2019

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru paella, il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam usturoiul pisat si ceapa scursa bine de apa,...

Paste umplute

In Paste la 22 Feb 2019

Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul de apa. Intr-un ceaun, oala, calim ceapa cu morcovul dat prin razatoare, adaugam carnea tocata si...

Chiftele de curcan cu sos de mustar

In Mancaruri cu carne la 22 Feb 2019

Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Pentru sos-calim ceapa in untul topit...

Desert placinta rulata cu mere

In Dulciuri la 21 Feb 2019

Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca....

Desert tarta cu dovleac si lapte condesat

In Dulciuri la 20 Feb 2019

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente...

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

In Dulciuri la 20 Feb 2019

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust. Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine. Dupa ce nu mai putem...

Aperitiv pasta de jumari

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2019

Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam mustarul. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Ungem felii de paine cu pasta si le...

Desert tort cu jeleu de portocale

In Torturi la 13 Feb 2019

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu...

Pulpe de curcan la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Feb 2019

Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu care le-am condimentat (fara sa le acoperim cu apa)usturoiul tocat. Dam la cuptorul incalzit cca 60...

Gribon (os de porc) afumat la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Feb 2019

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon. Ceapa o tocam...

Macrou in sos de rosii cu usturoi

In Peste la 13 Feb 2019

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min. Condimentam sosul cu condimente...

Afisate 211 - 240 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Ţi se pare că hainele tale au intrat la apă? Atunci mănâncă mai puţină ciocolată.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]