Multumesc Merisor,baieti au declarat-o cea mai buna placinta cu mere:)
Umplutura-merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi.
Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.
Aluat-cernem 600 g faina intr-un vas ,facem o adancitura in mijloc,adaugam oul batut cu zaharul,untul la temperatura camerei,untura,esenta,bicarbonatul si praful de copt stins cu zeama de lamaie,amestecam bine ingredientele adaugand faina de pe margini.
Adaugam faina pana ce rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu o folie si lasam sa se odihneasca 15 min.
Rupem cate o bucata de aluat care o intindem pe masa infainata, ungem cu mere si rulam ambele parti pana ce le unim la mijloc,
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut cu lapte si zahar.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos.
Lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar