Desert placinta rulata cu mere

de Lau in Dulciuri, 21 Feb 2019 | 4584 vizualizari

 

Multumesc Merisor,baieti au declarat-o cea mai buna placinta cu mere:)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 2 linguri untura
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 800 g faina
  • Umplutura
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar(au fost mai acrisoare merele)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
  • Zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu mere:

Umplutura-merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi.

Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.

Aluat-cernem 600 g faina intr-un vas ,facem o adancitura in mijloc,adaugam oul batut cu zaharul,untul la temperatura camerei,untura,esenta,bicarbonatul si praful de copt stins cu zeama de lamaie,amestecam bine ingredientele adaugand faina de pe margini.

Adaugam faina pana ce rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu o folie si lasam sa se odihneasca 15 min.

Rupem cate o bucata de aluat care o intindem pe masa infainata, ungem cu mere si rulam ambele parti pana ce le unim la mijloc,

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut cu lapte si zahar.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos.

Lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post