Desert cozonac cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Mai 2019 | 3281 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache
 "retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Maia
  • 25 g drojdie
  • 50 g faina
  • 50 ml lapte
  • 25 g zahar
  • Aluat
  • 200 g pulpe de dovleac calita sau coapta in cuptor
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 varf cutit
  • esenta de portocala
  • coaja de portocala
  • 50 ml iaurt
  • uns
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • susan
  • mac
  • Umpltura
  • 100 ml lapte
  • 300 g nuca
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
  • rahat
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu dovleac:

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g zahar brun si 1 plic de zahar vanilat, lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam dovleacul peste maia, ouale batute, zaharul, esenta, coaja de portocala, sarea si incepem sa framantam pana ce aluatul capata consistenta.

Treptat adaugam untul topit si racit si framantam pana ce rezulta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu folie si lasam la dospit 1:30 min.

Umplutura-incalzim laptele amestecat cu zaharul, adaugam nuca si cacao, amestecam bine, lasam sa se raceasca dupa care adaugam esenta dupa gust.

Aluatul il impartim in 2 si ungem cu umplutura, rasucim cele 2 rulouri, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa dospeasca cca 40 min, ungem cozonacul cu galbenusul batut cu lapte, adaugam mac-susan si dam la cuptorul incalzit cca 40 min la 180 c.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine 2