simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete / Aperitive / Garnituri

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2015

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza.  Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul...

Cornuri cu virsli(carnaciori)

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2015

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute.  Virslii i-am...

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10...

Quiche cu branzeturi si loboda

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

Pentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele, se adauga untul rece taiat cuburi si oul. Se porneste robotul...

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2014

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Punem intr-o craticioara untul si leurda taiata in bucati si o lasam 3-4 minute sa...

Cartofi Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2014

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt...

Quiche cu somon si porumb

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2014

Pentru aluat am folosit robotul de bucatarie: am pus faina si sarea in bolul robotului si am dat 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele. Am adaugat untul rece taiat cubulete si oul. Am pus capacul si am pornit robotul. In cateva secunde ingredientele incep sa devina nisipoase, atunci se adauga...

Legume sotate cu crutoane si branza fondue

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2014

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta.  Intr-o tigaie wok se pun 2 linguri ulei de masline la incins. Se adauga cuburile de vinete si se prajesc la foc iute. Se...

Biscuiti sarati cu fulgi de ovaz si seminte

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2014

Pentru pregatirea aluatului pentru biscuiti eu m-am folosit de la inceput si pana la sfarsit de robotul de bucatarie. Punem pentru inceput in vasul robotului fulgii de ovaz si ii maruntim putin. Adaugam apoi faina, sarea, praful de copt si pornim robotul pt 2-3 pulsatii, doar cat sa se amestece...

Chec cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2014

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se adauga peste faina laptele rece si se amesteca energic cu un tel tip para sa nu se formeze...

Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2014

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata...

Tarta cu branza picanta si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2014

Aluatul nefiind congelat nu necesita timp de asteptare pentru a fi decongelat. Deci...se scoate aluatul, care este prevazut cu hartie de copt si se intinde cu tot cu hartia de copt, in tava mare a aragazului. Se unge aluatul cu putin ulei de masline.  Pt umplutura: branza de vaci se...

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2014

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel. Dupa incorporare se adauga treptat laptele cald, iar in tot acest timp se amesteca cu un tel tip...

Placinte cu salata, leurda si branza feta

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2014

Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute. Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul...

Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2014

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade.  Intre timp pregatim...

Chiftelute din linte

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in sferturi si feliata la fel de fin in rondele subtiri la robot. Se adauga sare si piper dupa gust,...

Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2014

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului...

Cosulete de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2014

Pregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos pesto, leurda taiata fasii, sare si piper. Rosiile le taiem in jumatati. Foile de placinta le taiem...

Tarta cu macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Aluatul se intinde, se lasa cu tot cu foaia de copt cu care este impachetat si se pune in tava mare a aragazului. Se unge pe toata suprafata cu sos de ciuperci, iar desupra se presara bucatele de peste rupte cu mana, dupa ce s-au ales oasele. daca folositi un file de peste treaba merge si mai...

Pachetele de primavara cu foi de orez

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2014

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata...

Chec aperitiv din carne de porc si leurda

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune...

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2014

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si...

Tartine picante cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2014

Se prajesc feliile de dovlecel, cu tot cu coaja in tigaia gril. Separat se face reductia de otet balsamic: se pun toate ingredietele mentionate  intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa pana scade destul incat sa ramana de consistenta fluida usoara.  Se monteaza: pe feliile de...

Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele,...

Tort Delaco cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2014

Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie. Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline,...

Cartofi "acordeon"

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2014

Cartofii se curata de coaja, se pun intr-o lingura si se taie felii (dar nu de tot,pana ajungem la lingura) cu spatiu intre ele de aproximativ 0,5 cm. Feliile de bacon se taie in bucati, iar mozzarella am taiat-o in felii subtiri cu aparatul de curatat legume. Am umplut spatiile dintre feliile...

Chiftele picante din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2014

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt, usturoiul pisat, mazarea, ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mainile umede se...

Sufleu de branza cu avocado, somon afumat si sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2014

Pt sufleu : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul si-l punem in robotul de bucatarie, adaugam imediat peste avocado sucul de la 1/2 limeta...

Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2014

Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi. Pt umplutura : casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se...

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2014

Ciupercile spalate, le taim in sferturi si le calim la foc iute intr-o lingura de ulei. Adaugam cateva bucatele de ardei rosu si calim la foc iute pt 2-3 minute. Adaugam bucatele de friptura de pui, sare si piper dupa gust, ouale batute cu un praf de sare. Reducem focul la minim, punem capac pe...

Afisate 31 - 60 din 123 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]