Tort Delaco cu leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 5536 vizualizari

 

Dupa lungi zile obositoare, in sfarsit a venit ziua in care am avut timp sa ma pot juca cu ingredientele...A fost o relaxare totala in bucatarie, iar rezultatul a fost unul pe masura. Cel mai tare s-a bucurat fiul meu, desigur, pentru ca el a fost cel care s-a infruptat din sandvis...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 legatura leurda
  • pt umplut:
  • felii de cascaval afumat Delaco
  • unt
  • ceva fin pufos Delaco

pt decor:

  • ceva fin cremos Delaco
  • ceva fin pufos Delaco
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri suc de morcov
  • 1 praf de sare
  • miez de lapte natur Delaco
  • 1/2 rosie Chery
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Delaco cu leurda:

Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie.

Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline, leurda si faina. Se amesteca ingredientele si se pun in 2 vase mici, identice, unse cu un strop de ulei si tapetate cu faina. Se dau vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa blaturile sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala, rezultand 4 blaturi.

Se unge primul blat cu unt, se pune 1 felie cascaval afumat, se unge al doilea blat cu ceva pufos, se "lipeste" peste cascaval, se unge cu unt, cascaval, ceva pufos si tot asa pana terminam de suprapus blaturile.  Branzica ceva pufos o amestecam cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, putin suc de morcov, 1 praf de sare. Cu aceasta compozitie decoram marginile, deasupra cu ceva fin cremos, 1 felie de miez de lapte si 1/2 de rosie chery. Dam la frigider pt 15 minute si servim. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti inlocui leurda cu spanac de exemplu, sau orice alte legume verzi care sa va coloreze frumos aluatul

2

decorati dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delaco cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci