Reteta vazuta la Ela si pusa in practica imediat. Daca supa crema nu ne-a dat pe spate, chiftelutele in schimb s-au topit imediat...abia am salvat cateva pentru poze. Multumesc Ela si le recomand cu mare drag...sunt delicioase!
Lintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in sferturi si feliata la fel de fin in rondele subtiri la robot. Se adauga sare si piper dupa gust, aproximativ 1 lingurita din fiecare, ouale, semintele de chimen prajite putin in tigaie si zdrobite in mojar, marar patrunjel, un praf de fulgi de chili, pesmet. Amestecam toate ingredientele, adaugam si casul faramitat,gustam, mai adaugam dupa caz ou, pesmet sau sare in functie de consistenta si gust. Se formeaza cu mainile chiftelute, se trec prin pesmet si se prafesc in ulei de palmier bine incins, pe ambele parti pana sunt rumene. Se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.
Pofta mare!!
1
noi am servit chiftelutele cu salata si sos de iaurt gras cu menta