Nu stiu cum vi se pare voua combinatia asta, dar pe mine nu ma lasat in pace zile in sir aceasta indee de a combina avocado in sufleu. Am facut branzica cu avocado pt sandvisuri si mi-a placut mult ce a iesit. Acum nu stiam eu cum se comporta avocado la gatit, dar am zis sa incerc...asa ca am facut acest sufleu cu o culoare frumoasa de fistic si am imbogatit gustul cu somon afumat si limeta. Sicer va spun ca a iesit o deliciosenie...
Pt sufleu: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem avocado in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul si-l punem in robotul de bucatarie, adaugam imediat peste avocado sucul de la 1/2 limeta si pornim robotul sa pasiram bine fructul. Adaugam branza, galbenusurile, coaja rasa de limeta, sare dupa gust si 2 linguri ulei de masline. Amestecam bine toate ingredientele, le adaugam peste spuma de albusuri, amestecam incet sa nu scoatem tot aerul din albusuri, adaugam si faina cu parful de copt si amestecam cu un tel la fel de usor. Punem compozitia intr-o tava de tarte unsa cu putin ulei de masline si pudrata cu faina. Peste aluatul de sufleu punem buchetele de somon afumat, piper, frunzulite de rozmarin(eu asi fi vrut menta sau busuioc proaspat, dar nu am avut). Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25 minute. Dupa 10 minute, cand sufleul a prins putina culoare, scoatem tava si stropim sufleul cu 2 linguri ulei de masline. Dam la cuptor pana expira timpul si devine usor rumena.
Pt sos: taiem castravetele marunt, curatam si zdrobim usturoiul si le amestecam cu iautrul gras, frunze de menta sau busuioc(eu am folosit menta uscata), sare dupa gust si1-2 linguri ulei de masline si suc de limeta. Lasati sa se racoreasca sufleul, portionati si serviti cu sos de iaurt. Pofta buna!!!
1
sufleul isi pastreaza culoarea fisticului in timpul coacerii(sper ca se vede si in poze)
2
merge la fel de bine cu o salata de cruditati preferata