Reteta provine din bucataria indiana, este plina de arome si de savoare. Inspiratie mi-a fost Radu Popovici si de cand am vazut reteta am fost convinsa ca o voi face. Dupa cum ne spune si Radu, reteta se gaseste in mai multe variante, ingredientul principal fiind cartoful, iar restul ramane la latitudinea fiecaruia....
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt, usturoiul pisat, mazarea, ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mainile umede se formeaza chiftelute.
Se tavalesc chiftelutele prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Nu folositi foarte mult ulei la prajirea chiftelelor, veti observa ca, chiftelele din cartofi absorb uleiul, iar pt a nu fi foarte uleioase folositi putin ulei si o tigaie antiaderenta tip teflon pentru prajirea lor. 2-3 linguri ulei sunt de ajuns pentru o prajire. le intoarceti cu o spatula si le lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta. Nu mai completati cu ulei chiar daca acesta a disparut din tigaie. Scoateti chiftele pe o farfurie in care ati pus fartie absorbanta.
Seviti chiftelutele cu sos picant de rosii sau dupa preferinte.
Pofta buna!!!
1
folositi mai mult sau mai putine condimente, depinde doar de gustul vostru
2
sunt minunate alaturi de orez basmati si sos chutney (http://www.bucataras.ro/retete/chutney-de-struguri-si-ceapa-43450.html)