Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2015 | 5473 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta)
  • 50 gr unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita

Pentru umplutura:

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 ou+1 albus
  • 1 lingurita sare
  • 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2-3 pumni nuci
  • 3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, ceapa verde si nuci:

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10 minute.

Pentru umplutura: zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sarea, oul si albusul, grisul si amestecam cu un tel. Taiem branza cu mucegai cubulete, oprim cateva bucati pentru décor, iar restul adaugam la umplutura de branza. Ceapa o taiem feliute, iar nucile le zdrobim in maini. Adaugam ceapa si nucile la umplutura, dar oprim din fiecare cate putin. Amestecam toate ingredientele de la umplutura si le punem peste blatul copt pt 10 minute. Deasupra punem cate putin din branza cu mucegai, ceapa si nuci. Coacem tarta la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

gris puneti in functie de cat este de zeroasa branza...eu am facut branza in casa si a fost foarte proaspata...motiv pentru care am avut si zer

2

nu am folosit tot aluatul la tarta...dupa framantare am zis ca e prea mult aluat si am folosit doar treisfert sin el...din restul am facut cateva cornuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, ceapa verde si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu bacon,ceapa si branza