Am cautata si citit retete pentru diete si am personalizat-o putin, adica, cred ca fiecare isi poate face propria reteta in functie de gustul fiecaruia...De exemplu, acest chec aperitiv mie mi se pare potrivit cu un sos alaturi, iar ingredientele sosului nu trebuie decat sa aduca un plus de aroma si textura...
Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Le adaugam peste ingredientele umede si amestecam incet cu telul. Compozitia rezultata o punem intr-o tava de chec, unsa cu un strop de ulei de masline si pudrata cu putina faina. Presaram putin piper deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 20 minute, pana s-a rumenit frumos.
Pt sos:curatam castravetele si-l taiem cubulete mici. Taiem frunzele de menta cat mai marunt, le amestecam cu iaurtul, castravetele, sare si piper dupa gust si un strop de ulei de masline. cand checul s-a racit, il taiem felii si-l servim cu sosul de iaurt.
Sa va fie de bine!!!