Legume sotate cu crutoane si branza fondue

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 3711 vizualizari

 

Gasesc foarte greu branza fondue in magazinele noastre...asa ca atunci cand am vazut-o pe raft nici nu am mai stat pe ganduri. Pentru ca sunt o mancatoare de branzeturi am ales cateva legume, pe care le-am tras la tigaie la foc iute, am facut si cateva crutoane dintr-o paine de casa si am insufletit totul cu branza moale si cremoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 ardei capia mari
  • 500 gr ciuperci de roua
  • 3 felii de paine de casa veche de 2 zile
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si p[iper
  • 1-2 linguri ulei de dovleac
  • 200 gr branza fondue
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sotate cu crutoane si branza fondue:

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta. 

Intr-o tigaie wok se pun 2 linguri ulei de masline la incins. Se adauga cuburile de vinete si se prajesc la foc iute. Se prajesc pe rand legumele, fiecare in 2 linguri de ulei. 

Painea se taie cuburi, se pune in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 10 minute, pana sunt crocante si usor rumene. Lasam crutoanele sa se raceasca si le stropim cu putin ulei de dovleac.

Branza fondue o punem intr-un vas termorezistent si o punem pe baie de aburi. O lasam sa se topeasca si amestecam incet pana la topirea completa.

Se servesc legumele cu bucati de crutoane si branza fondue picurata deasupra. Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

daca aveti un vas special pentru fondue folositil pe acela

2

branza o pregatiti chiar inainte de servire, pentru ca atunci cand incepe sa se raceasca se intareste

3

daca nu aveti vasul pentru fondue pastrati branza la cald pe baie de aburi pe tot parcursul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu crutoane si branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.10.2014, 19:45

Bun, tare bun!

Rocsi 1

23.10.2014, 20:25

MotanLaOale 1

23.10.2014, 23:56

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida