Cumpar destul de rar lapte de la tarani, mai ales vara...de multe ori mi se strica laptele cumparat...asa am patit si de data asta. Nu am auncat laptele, ci am facut branza din el. Oricat de iubitori de branzeturi suntem, aceasta branza nu o mancam simpla...asa ca, trebuia facut ceva din ea...a iesit aceasta minunata tarta...
Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am pus pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul, i-am dat o forma rotunda si l-am pus intr-o forma rotunda de copt cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt.
Pt umplutura: branza se mixeaza cu untul moale si smantana, se adauga sare dupa gust, galbenusurile, grisul si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca incet cu o spatula si se pune umplutura peste aluatul din tava. Maslinele verzi se taie in jumatati si se pun peste branza. Se presara deasupra seminte de chimen si fulgi de chili rasniti. Se lasa tava acoperita la loc caldut pentru 15 min, apoi se introduce in cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Se lasa 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, inlaturam inelul si o lasam sa se raceasca de tot. Indepartam hartia de copt, portionam si servim cu salata preferata. Sa aveti pofta!!