In timp ce curatam niste cartofi pentru un piure, mi-am adus aminte ca am vazut o reteta pe undeva de niste "gogosele" frumusele din cartofi care se puneau cu posul. Daca tot am avut timp si chef, am schimbat reteta clasica de piure de cartofi in niste frumusele motate...cu ocazia asta am mai exersat si cu posul:))
Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt curatati, pana se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga sare dupa gust, unt, se mixeaza, treptat se adauga smantana si ouale si se mixeaza dupa fiecare. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in transe la compozitia de cartofi. Se pune compozitia astfel optinuta intr-un pos si se fac "moate" intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am mai schimbat duiurile la pos pentru a exersa si a vedea cum iasa diferite modele...
Am rasnit cativa fulgi de chili peste moatele de cartofi si am dat tava la cuptorul incins la 185 grade pentru 15 minute, pana au capatat o culoare aurie deasupra. Se servesc calde ca si garnitura...
Sa va fie de bine!
1
cand se mixeaza cartofii neaparat acestia sa fie calzi...atentie la curatat...
2
indicat este sa fierbeti cartofii in coaja, in felul acesta cartofii nu trag multa apa
3
fulgii de chili se pot inlocui cu piper proaspat macinat
4
lasati spatiu intre ei atunci cand ii puneti in tava, in timpul coacerii se latesc