Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu...
Carnea o spalam,o tamponam cu un servet de bucatarie si o trecem prin masina de tocat. Ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja ,apoi il dam prin razatoare. Ceapa verde o spalam ,tocam partea alta,iar cozile le facem rondele. Patrunjelul si mararul verde le...
Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului,apoi il spalam. Il punem intr-o oala ,apoi il acoperim bine cu apa. Asezam oala pe aragaz,focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul. Spumam de cate ori este nevoie,dupa care acoperim cu un capac. Varza o spalam si o taiem fideluta. Ceapa...
Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim...
Pulpele de pui le spalam bine,indepartam tot puful de pe ele,apoi le taiem in doua daca sunt mai mari. Rosiile(de preferabil sa nu fie prea tari,ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute. Usturoiul il curatam si il pisam. Ceapa verde o spalam,o curatam si o taiem rondele. Mararul verde il...
Spanacul il spalam sub jetul de apa.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.
Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca.
Curatam ceapa si o tocam.
Rosia o curatam de...
Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.
Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul...
Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.
Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele.
Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam.
Intr-un bolisor punem vinul,uleiul,sare,piper,boia de ardei,verdeata tocata,usturoiul pisat,patrunjelul uscat si foaia de dafin...
Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper ,apoi le punem pe o tigaie grill(se poate pune si intr-o tigaie cu ulei).
Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem pe o farfurie.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il...
Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi...
Mai intai spalam bine pulpa.
Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem pulpa.
Cand incepe sa fiarba o spumam.
Carnea o lasam sa fiarba 50 de minute,acoperita cu un capac.
Dupa acest timp o scoatem cu o paleta pe o farfurie si o lasam sa se racoreasca putin.
Curatam...
Spalam pulpele de pui,indepartam tot puful si le stergem cu un prosop de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper pe ambele parti.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Rosiile le dam prin blender.
Ciupercile le scurgem de zeama si le...
Curatam cartofii ,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu putina sare.
Pieptul de pui(dezosat si fara piele) il spalam putin,il taiem pe jumatate si il punem la fiert cu jumatate lingurita de sare si un praf de piper.
Ceapa o curatam si o taiem in patru bucati.
O punem 10...
Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda.
Incepem sa ne pregatim baitul.
Curatam ceapa ,o spalam si o taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri.
Curatam usturoiul ,il spalam si il taiem feliute.
Mararul si patrunjelul verde il spalam,indepartam...
Pieptul de pui(dezosat si fara piele) il spalam.
Il tamponam cu un servet de surplusul de apa,apoi il taiem bucati potrivite.
Batem fiecare bucata de pui cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare,ca sa nu le sfaramati.
Le condimentam cu putina sare si piper,pe ambele parti.
Ouale le...
Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.
Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.
Le condimentam cu sare ,piper si boia de...
Pieptul de pui trebuie sa fie dezosat si fara piele.
Il spalam,il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol facem amestecul de condimente.
Punem mai intai iaurtul cu sucul de lamaie(sau helas) si uleiul de masline.
Amestecam bine apoi punem condimentul...
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu niste servete.
Il taiem bucatele mai mari(eu am avut un piept mare ,asa ca am taiat 6 bucati).
Il batem putin cu ciocanul de snitele,apoi il condimentam pe ambele parti cu sare,piper si putin patrunjel.
Cascavalul il taiem felii maricele....
Luam fileurile si le spalam,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Curatam ceapa ,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,il spalam si il facem cubulete mici.
Ardeiul il taiem bucatele cat mai mici.
Rosiile le curatam de coaja si le facem si pe acestea cubulete ....
Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente....
Curatam cartofii de coaja si ii spalam.
Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt.
Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute.
Gogosarul il taiem...
Cum se prepara Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa
Intai ne pregatim toate legumele,apoi pregatim mancarea.
Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem bucati pe lung,mai groase.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele...
Ficateii ii punem cam 20 de minute intr-un bol cu apa rece pentru a mai iesi sangele din ei.
Dupa acest timp ,ii scoatem pe o farfurie.
Ii spalam in putina apa calduta si le indepartam pielita(doar daca au),apoi ii punem pe o sita si ii scurgem de apa.
Luam un vas yena si il ungem cu...
Luam cartofii si ii curatam. Ii spalam si ii taiem cuburi potrivite,ca marime. Ii punem intr-o cratita la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem cam pe 3 sferturi(deci nu ii fierbeti foarte bine ca sa nu se sfarame).
Ardeii ii punem la copt. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol si ii...
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un servet.
Taiem fasiute pe lung,subtirele.
Le batem foarte putin cu ciocanul de snitele si le condimentam,pe ambele parti,cu sare si piper.
Oul il batem cu un praf de sare si un praf de piper.
Adaugam apa minerala,apoi faina,in ploaie....
Ne pregatim toate legumele mai intai:
-curatam ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt.
-ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele mici.
-rosia o curatam de coaja si o taiem feliute mititele.
-usturoiul il curatam si il pisam.
-bucatelele de conopida le spalam si le scurgem bine de...
Luam bucata de carnita si o spalam .
O tamponam bine cu niste serveste si o taiem bucati potrivite.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Cand acesta face artificii pe pereti:)) puneti carnita si o rumeniti 1-2 minute pe fiecare parte.(nu o prajiti,ci doar putin o lasati ,cat sa nu mai...
Bucatele de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete.
Le batem cu ciocanul de snitele putin ,apoi le condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Ungem fiecare bucatica de carne cu putina pasta de tomate.
Asezam cate o feliuta ardei kapia si cate un fir de pastaie verde....
Pieptul de pui il spalam.
Il taiem bucatele potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.
Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim...
Spalam pulpitele de pui.
Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa ,apoi le taiem in doua.
Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati(depinde cat sunt de mari).
Spalam si ciupercutele si le taiem in 2...
Curcan,pui si carnati la tava
Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu...
Sarmalute in foi de vita
Carnea o spalam,o tamponam cu un servet de bucatarie si o trecem prin masina de tocat. Ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja ,apoi il dam prin razatoare. Ceapa verde o spalam ,tocam partea alta,iar cozile le facem rondele. Patrunjelul si mararul verde le...
Varza cu ciolan afumat
Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului,apoi il spalam. Il punem intr-o oala ,apoi il acoperim bine cu apa. Asezam oala pe aragaz,focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul. Spumam de cate ori este nevoie,dupa care acoperim cu un capac. Varza o spalam si o taiem fideluta. Ceapa...
Clatite umplute cu pui si miez de lapte
Clatitele: Ouale le mixam spuma cu praful de sare. Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat. Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat. Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei. Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim...
Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga
Pulpele de pui le spalam bine,indepartam tot puful de pe ele,apoi le taiem in doua daca sunt mai mari. Rosiile(de preferabil sa nu fie prea tari,ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute. Usturoiul il curatam si il pisam. Ceapa verde o spalam,o curatam si o taiem rondele. Mararul verde il...
Rulada de pui cu spanac
Spanacul il spalam sub jetul de apa. Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute. Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca. Curatam ceapa si o tocam. Rosia o curatam de...
Friptura de miel la cuptor
Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari. Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul...
Friptura de curcan la cuptor
Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati. Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam. Intr-un bolisor punem vinul,uleiul,sare,piper,boia de ardei,verdeata tocata,usturoiul pisat,patrunjelul uscat si foaia de dafin...
Plachie de pui
Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Le condimentam cu putina sare si piper ,apoi le punem pe o tigaie grill(se poate pune si intr-o tigaie cu ulei). Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem pe o farfurie. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il...
Pui pe sticla
Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele . Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi...
Pulpa imbracata in verdeata la cuptor
Mai intai spalam bine pulpa. Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem pulpa. Cand incepe sa fiarba o spumam. Carnea o lasam sa fiarba 50 de minute,acoperita cu un capac. Dupa acest timp o scoatem cu o paleta pe o farfurie si o lasam sa se racoreasca putin. Curatam...
Pui cacciatore
Spalam pulpele de pui,indepartam tot puful si le stergem cu un prosop de bucatarie. Le condimentam cu putina sare si piper pe ambele parti. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Usturoiul il curatam si il pisam. Rosiile le dam prin blender. Ciupercile le scurgem de zeama si le...
Sufleu cu pui si cartofi
Curatam cartofii ,ii spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu putina sare. Pieptul de pui(dezosat si fara piele) il spalam putin,il taiem pe jumatate si il punem la fiert cu jumatate lingurita de sare si un praf de piper. Ceapa o curatam si o taiem in patru bucati. O punem 10...
Copanele in punga la cuptor
Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda. Incepem sa ne pregatim baitul. Curatam ceapa ,o spalam si o taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri. Curatam usturoiul ,il spalam si il taiem feliute. Mararul si patrunjelul verde il spalam,indepartam...
Snitele de pui
Pieptul de pui(dezosat si fara piele) il spalam. Il tamponam cu un servet de surplusul de apa,apoi il taiem bucati potrivite. Batem fiecare bucata de pui cu ciocanul de snitele,dar nu foarte tare,ca sa nu le sfaramati. Le condimentam cu putina sare si piper,pe ambele parti. Ouale le...
Friptura de pui la tigaie
Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac. Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele. Le condimentam cu sare ,piper si boia de...
Pui Tandoori
Pieptul de pui trebuie sa fie dezosat si fara piele. Il spalam,il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol facem amestecul de condimente. Punem mai intai iaurtul cu sucul de lamaie(sau helas) si uleiul de masline. Amestecam bine apoi punem condimentul...
Pachetele cu cascaval
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu niste servete. Il taiem bucatele mai mari(eu am avut un piept mare ,asa ca am taiat 6 bucati). Il batem putin cu ciocanul de snitele,apoi il condimentam pe ambele parti cu sare,piper si putin patrunjel. Cascavalul il taiem felii maricele....
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor
Luam fileurile si le spalam,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Curatam ceapa ,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il facem cubulete mici. Ardeiul il taiem bucatele cat mai mici. Rosiile le curatam de coaja si le facem si pe acestea cubulete ....
Piept de pui grecesc cu marar si lamaie
Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat. Amestecam bine toate aceste ingrediente....
Musaca
Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii punem la fiert cu un praf de sare si o lingurita de unt. Ii fierbem doar pe 3 sferturi si nu de tot ca sa nu se farame. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete micute. Gogosarul il taiem...
Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa
Cum se prepara Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa Intai ne pregatim toate legumele,apoi pregatim mancarea. Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem bucati pe lung,mai groase. Ceapa o curatam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam si il taiem rondele...
Ficatei cu kaizer la cuptor
Ficateii ii punem cam 20 de minute intr-un bol cu apa rece pentru a mai iesi sangele din ei. Dupa acest timp ,ii scoatem pe o farfurie. Ii spalam in putina apa calduta si le indepartam pielita(doar daca au),apoi ii punem pe o sita si ii scurgem de apa. Luam un vas yena si il ungem cu...
Mancare de piept de pui cu kapia si smantana
Luam cartofii si ii curatam. Ii spalam si ii taiem cuburi potrivite,ca marime. Ii punem intr-o cratita la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem cam pe 3 sferturi(deci nu ii fierbeti foarte bine ca sa nu se sfarame). Ardeii ii punem la copt. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol si ii...
Degetele de pui la cuptor
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un servet. Taiem fasiute pe lung,subtirele. Le batem foarte putin cu ciocanul de snitele si le condimentam,pe ambele parti,cu sare si piper. Oul il batem cu un praf de sare si un praf de piper. Adaugam apa minerala,apoi faina,in ploaie....
Pulpe de pui in sos la cuptor
Ne pregatim toate legumele mai intai: -curatam ceapa,o spalam si o tocam cat mai marunt. -ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele mici. -rosia o curatam de coaja si o taiem feliute mititele. -usturoiul il curatam si il pisam. -bucatelele de conopida le spalam si le scurgem bine de...
Mancare de porc cu ardei
Luam bucata de carnita si o spalam . O tamponam bine cu niste serveste si o taiem bucati potrivite. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Cand acesta face artificii pe pereti:)) puneti carnita si o rumeniti 1-2 minute pe fiecare parte.(nu o prajiti,ci doar putin o lasati ,cat sa nu mai...
Rulouri de porc cu fasole verde
Bucatele de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete. Le batem cu ciocanul de snitele putin ,apoi le condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Ungem fiecare bucatica de carne cu putina pasta de tomate. Asezam cate o feliuta ardei kapia si cate un fir de pastaie verde....
Placinta englezeasca cu pui
Pieptul de pui il spalam. Il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete. Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam puiul si il rumenim...
Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor
Spalam pulpitele de pui. Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa ,apoi le taiem in doua. Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete. Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati(depinde cat sunt de mari). Spalam si ciupercutele si le taiem in 2...